Glasul arădenilor – Cât de greu este să vă organizați concediul?

0
466

Concediul este perioada aceea a anului în care fiecare se relaxează și se detașează de tot și toate, este vorba despre relaxare și distracție. Singura problemă este că, uneori, organizarea îți dă bătăi de cap. Ca să fie totul perfect, unii încep pregătirile chiar și cu un an înainte, toate acestea depinzând de destinația aleasă. Știind cum stau lucrurile, am întrebat și arădenii despre acest subiect.
„Familia mea a început să se intereseze de cazări și prețuri și tot, după ce a trecut 1 mai. Cam într-o săptămână am căzut toți de acord cu destinația și după a fost destul de ușor să găsim ceva pe placul nostru. Am observat doar că până atunci au fost foarte multe cazări deja rezervate, dar am avut noroc să mai găsim și noi ceva chiar foarte frumos, în Grecia. Plecăm la mijlocul lui august și stăm o săptămână”, ne povestea Luiza, 19 ani.
„Măi, da, adevărul este că am început din timp pregătirile, dar nu pentru cazare sau că ne-am ales o destinație exotică unde e greu de ajuns, doar că prețurile sunt mai accesibile. Eu o să merg în Mamaia, luna viitoare. Nu e ceva scump și departe, dar am ajuns cam la jumătate de preț față de cele de acum, mie îmi convine să dau mai puțin”, zicea Cosmina, 25 ani.
„Abia acum am început să caut locuri de cazare și să mă orientez cam ce aș vrea să vizitez în mod special. Mi-am propus să merg în Turcia, în septembrie că momentan sunt prinsă la muncă și îmi iau concediu ceva mai târziu anul acesta. E puțină bătaie de cap că vrem să mergem mai mulți și tot anunță lumea că vine, apoi anulează și tot așa”, spune Alina, 21 ani.
„De anul trecut din toamnă ne-am organizat ca să ajungem anul acesta, tot în toamnă, în America. Au fost bătăi de cap, nervi, trebuie să iei în calcul absolut tot, până la ultimul detaliu, să nu îți scape nimic. Suntem cinci care mergem și ne-am chinuit un an ca să reușim că nu e ca și cum ai merge pe undeva prin Europa. A fost greu, ne-a luat mult timp, dar eu zic ca o să merite”, zice Crina, 27 ani.
„Noi am hotărât spontan, ne-am făcut bagajele și o să plecăm în câteva zile. Bine, e altfel la noi, am terminat liceul, ne-am înscris la facultate și acum avem o vară la dispoziție să ne facem de cap. Mulți suntem și pe banii părinților încă și ne-am cazat într-un hostel ca să plătim puțin, stăm mulți
într-o cameră, dar nu asta ne interesează pe noi. Cu trenul mergem, undeva la mijlocul săptămânii plecăm și ieșim destul de bine la bani”, a spus Iulian, 18 ani.
Andreea Daniela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.