Glasul arădenilor – Cât de tare v-a emoționat tragedia de la Notre Dame?

0
439

Parisul a trecut printr-o tragedie care a marcat într-un fel istoria și despre care se va vorbi mult timp de acum. Cât de afectați au fost arădenii la aflarea veștii despre Notre Dame?

Pe mine cu siguranță m-a emoționat. Am fost acolo de două ori și pur și simplu eram fascinată de tot ce văd. Ultima dată am fost vara trecută și când am văzut ce s-a întâmplat mi s-a părut o tragedie imensă. E păcat că așa un loc frumos a dispărut în câteva ore”, zicea Anca, 23 ani.

Am văzut cât de îndurerată era lumea, dar eu personal nu am fost niciodată acolo să văd cu ochii mei cât de frumos este. După tragedie am căutat mai multe pe internet, am văzut poze și am citit să îmi pot face o idee despre ce s-a pierdut în incendiu. Pe mine nu m-a afectat personal pentru că nu am amintiri de acolo și nu mă leagă nimic de locul acela”, ne spunea Alexandra, 17 ani.

Știam de Notre Dame, dar nu am ajuns acolo niciodată. Mi s-a părut incredibil felul în care lumea se mobilizează ca să pună iar pe picioare așa un loc frumos. M-a emoționat pentru că am văzut și știam că e o pierdere imensă nu doar pentru cei din Franța, dar și pentru cei care au fost sau aveau de gând să meargă acolo”, povestea Iuliana, 19 ani.

Nu știu cât de tare m-a emoționat. Într-un fel nu am putut să rămân indiferentă pentru că era un loc atât de cunoscut în lume, un loc important pentru mulți. Pe de altă parte, mă gândesc că sunt tragedii și mai mari, copii mici care suferă peste tot în lumea asta, dacă ar fi după mine, banii pe care îi strâng pentru Notre Dame i-aș dona undeva, o țară foarte săraca sau un spital, aș face o investiție în ceva care o să ajute mai târziu”, zisese Ana, 28

Emoționat am fost pentru că s-au dus atâția ani din istorie, s-a dus tot, o s-o refacă, dar nu v-a mai fi la fel. Cred totuși că aș fi ipocrit să spun că am plâns sau că tot la asta mă gândesc. E o tragedie în special pentru Franța, noi avem tragediile noastre care ar trebui să ne preocupe”, spusese Florin, 37 ani.

Mi s-a părut foarte emoționant. Nu știu, pur și simplu am fost afectată chiar dacă am ajuns doar o dată acolo. Era foarte foarte frumos și știu cât de nerăbdătoare am fost să văd ce e înăutru. E urât să vezi că poate dintr-un accident, sau nici nu știu ce a fost, se duce atâta frumusețe și istorie. Îmi pare rău și am citit sute de comentarii, atât de curioasă am fost să văd cum s-a ajuns la asta”, zice Dana, 23 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.