În data de 1 octombrie s-a sărbătorit Ziua Internațională a Cafelei. Așa că ne-am hotărât să vedem câte cafele consumă un arădean pe zi. Răspunsurile au fost pe măsură, arădenii au gusturi foarte bune în privința cafelei. Mulți preferă să o consume în combinație cu lapte, zahăr ori alte ingrediente. Ce ne-a mirat a fost faptul că pe cât de activi sunt locuitorii acestui oraș, pe atât de puțină cafea consumă.

Beau o cafea, maxim două pe zi și o beau din plăcere, este un moft. Mulți oameni consumă cafea pentru energie, în schimb, mie îmi place să o savurez dimineața. Consider că energia se obține din odihnă și o alimentație sănătoasă. Când servesc cafeaua prefer să am și un croissant, această combinație dă drumul unei zile minunate“, a povestit Ligia, în vârstă de 28 ani.

Consum două cafele pe zi, nu simt nevoia de mai mult. Consider că o cafea dimineața, iar una pe la prânz îmi oferă suficientă energie. Nu beau cafeaua doar pentru energie, o beau și pentru gustul ei foarte plăcut. Modalitatea mea favorită de a servi cafeaua este cu puțin lapte și zahăr brun“, ne-a relatat Alexandra, în vârstă de 23 ani.

Eu sunt mai mare, iar corpul meu are nevoie de mai multă energie, așa că beau cel puțin două cafele pe zi. Cafeaua este foarte importantă pentru mine și rutina mea zilnică. Diminețile în care nu am cafea sunt foarte rele. Cafeaua mă ajută să ma trezesc și să am energie pentru mai multe ore. Eu consum cafeaua de obicei simplă, fără zahăr, fără lapte. Secretul unei cafele bune este ca boabele să fie proaspăt măcinate, astfel gustul e mai intens“, ne-a relatat Florin, în vârstă de 39 ani.

Pentru mine o cafea pe zi este suficient. Ador senzația pe care o primesc când consum cafea. O beau mai mult pentru energia pe care o primesc de la ea. Cafeaua are cel mai bun gust atunci când o combini cu lapte, zahăr și puțină frișcă. Cred ca viața mea era mai grea dacă nu exista cafeaua, sunt foarte activă, iar cafeaua mă ajută să obțin energia necesară“, ne-a relatat Bernadette, în vârstă de 18 ani.

Recomandările redacției