Glasul arădenilor – Ce credeți că ar trebui îmbunătățit la Arad?

2
679

Aradul este un oraș foarte frumos, asta o spun foarte mulți locuitori ai acestui oraș. Însă, are nevoie de unele îmbunătățiri pentru a ajunge la nivelul altor orașe. Arădenii spun că problema cea mai mare sunt cei din conducere care nu și-au dat interesul la maxim și au lăsat unele goluri când vine vorba de dezvoltarea orașului. Cei mai tineri spun că orașul a rămas în urmă față de alte orașe precum Timișoara sau Oradea.

În primul rând ar trebui să avem mai multe spații verzi în cartierele din jur. Avem pe mal multă verdeață, dar în anumite zone din alte cartiere e numai beton și asfalt. Am văzut că primarul de acum a mișcat ceva față de alții. Cu toată pandemia e bine că au reușit să se apropie de finalizarea centrului, pentru că arăta groaznic. Și oamenii trebuie să fie mai atenți și să respecte orașul că să existe un anumit echilibru“, a spus Mirela, în vârstă de 29 ani.

Cei de la conducere trebuie schimbați, toată ziua se laudă că fac și dreg, da odată nu îi vezi să facă ceva cum trebuie. Astăzi construiesc, mâine sparg, nu așa se procedează. Lucrările se fac cu cap, se calculează, nu doar așa de ochii lumii. Eu cred că multe lucrări s-au făcut de fațadă, numai ca să își bage lor bani în buzunar. Trebuie schimbați toți de la conducere cu alții tineri care vor să facă ceva“, a spus Vasile, în vârstă de 54 ani.

Aradul a rămas în urmă față de alte orașe când vine vorba de infrastructură. Chiar dacă avem o istorie culturală extrem de valoroasă nu o valorificăm. Este o tragedie faptul că multe clădiri de renume nu sunt reabilitate din cauza proprietarilor. În Arad ar trebui schimbate multe lucruri, dar trebuie să vedem și partea plină a paharului și să apreciem tot ce s-a făcut până acum“, a spus Ciprian, în vârstă de 26 ani.

2 COMENTARII

  1. In primul rand trebuie redata increderea aradenilor.Se fac multe comentarii pe marginea promisiunilor electorale.Trebuie vizati la vot cei care deja au facut ceva concret,resimtit pozitiv de catre aradeni.Cu amagiri continue nu avem ce face.Oamenii pot face analize pe grupuri(cartiere,colegi,prieteni) si desemna mai multi candidati independenti.Nu trebuie neaparat sa fie cineva inregimentat politic pentru a candida.Revenind la intrebare,Aradul trebuie sa redevina un oras al tuturor care ne ducem existenta pe aceste plaiuri.Sa ne simtim bine cand iesim la plimbare,la o bere,la un spectacol,la orice forma de socializare.Prea multa tensiune sociala se inoculeaza oamenilor.Toata ziua citim articole despre sanctiuni,regulamente si alte ,spasme’ care provoaca discomfort in randul cetatenilor.Prea multa rigiditate,prea putin umor.

  2. Lipsește Aradului obiective turistice care să atragă lumea.De ce în rezervația Lunca Mureșului nu se poate înființa o grădină botanică,sau zoologică legate de oraș prin mijloace de transport corespunzătoare? De ce nu se poate înființa un muzeu al tehnicii arădene,având în vedere că în istoria sa Aradul a deținut o industrie națională importantă în varii domenii:industria metalurgică,textilă,confecții,jucării,alimentară.Mă gândesc ce bine ar fi dacă am avea un muzeu al transportului pe cale ferată,locomotive,vagoane,metrou.Un muzeu al ceasurilor.Un mic muzeu al sporturilor,Aradul având la acest capitol o importanță deosebită.Unii vor zice:da,dar de unde bani? Ei bine poate accesând fonduri europene,sponsorizări,donații.Aleșii noștri stau pasivi,așteptând viitoarele alegeri,la care noi îi vom vota din nou! Timpul trece,iar orașul rămâne pe loc,frumoasele hoteluri nu au clienți! De unde turiști?Ce să viziteze în Arad? Nimeni nu dorește o schimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.