Mijloacele de transport în comun reprezintă o modalitate de a ajunge la destinație la îndemâna oricui. Însă, condițiile nu sunt cele mai ofertante, în special pe timp de vară, când căldura generează mai multe tipuri de disconfort. Am întrebat arădenii ce părere au despre confortul oferit de mijloacele de transport în comun, pe timp de vară.
„Cred că răspunsul este evident. Dacă nu ai noroc să prinzi un Imperio, mai bine mergi pe jos. Pe lângă faptul că sunt pline tramvaiele pentru ca nu vin tocmai des, se mai și face o căldură greu de suportat“ spune Liviu, 24 ani.
„Mă bucur că nu prea știu ce să răspund, pentru că eu chiar încerc să evit orice fel de mijloc de transport pe timp de vară. Nu îmi place căldura aceea, nici să nu mai zic nimic de mirosul oribil. Acum mă lupt cu școala de șoferi, tocmai ca să evit tot ceea ce înseamna mijloc de transport în comun. Momentan prefer să merg pe jos sau să plătesc un taxi decât să am ceva de a face cu tramvaiele din Arad“, zice Sabina 18 ani
„După cum vezi, acum stau în stație și aștept tramvaiul. Aștept un 3, că merg în Aradul Nou, așa că sper și mă rog să vină un Imperio. În caz că nu vine, poate aștept până prind unul. Chiar nu îmi face plăcere să stau și în înghesuială, și în căldură, dar nici să merg pe jos nu îmi prea place, din cauza soarelui pu­ternic“, ne spune Antonia, 21 ani.
„Este groaznic. Acum, după cum vezi, merg cu bicicleta pentru că mi se pare cel mai util. Într-o perioadă, mergeam numai cu bicicleta pentru că mă enervează că e prea cald, inevitabil apare și mirosul. Așa mai bine merg pe jos și risc să fac insolație, decât să merg într-o cașcarabetă cu atât de mulți oameni“ spune Denisa, 19 ani.
„Singurul mijloc de transport decent e Imperio fiindcă are aer condiționat. Noroc că stau în Aradul Nou și am privilegiul de a exista Imperio pe linia mea. Însă doar primele stații e în regulă, mai apoi se umple de oameni și aerul condi­ționat nu mai face față. De fiecare dată sper să prind câte un loc, dar nu am prea des norocul acesta“, zice Daniel, 19 ani
„În primul rând ar trebui să fie mai curate, în general, nu doar pe timp de vară și să fie dotate cu aer condiționat sau măcar aerisite dacă aerul condiționat este o cerință mult prea mare. Nu îmi creează un disconfort atât de mare încât să aleg să merg pe jos, sau să dau o avere pe un drum cu taxi. Momentan mașina îmi e la reparat, așa că sunt salvat de tramvaie sau autobus“ spune Cornel, 36 ani.
Sorina Dragomir

Recomandările redacției