Glasul arădenilor – Ce fel de mijloc de transport folosiți cel mai des?

0
540

Transportul prin Arad se face în foarte multe feluri. Unii optează pentru mersul cu mașina, alții pentru tramvaie, autobuze, pe jos sau cu bicicletele. Vremea ține cu toată lumea în ultima perioadă și sunt foarte multe variante prin care poți să ajungi dintr-o parte în alta a orașului. Am întrebat arădenii să vedem care sunt alegerile lor.

,,Eu merg foarte mult pe jos, pe aici prin Arad, dintr-o parte în alta. Îmi place să mă plimb, mă relaxez extraordinar de tare când am de mers undeva, când am de rezolvat ceva prin oraș. Acum e ceva mai greu pe așa călduri, dar mă descurc, tot mersul pe jos îl prefer decât să mă urc în tramvai sau în vreun autobuz. Nu pot să merg cu așa ceva, mai bine afară prin căldură decât închisă în cuptoarele alea cu microundeˮ, povestește Camelia, 42 ani.

,,Folosesc tramvaiul de câteva ori pe zi. Bine, problema este că nu am alte variante, nu am permis încă și nu ar avea cum să stea părinții după mine să mă plimbe dintr-o parte în alta. Nu îmi place, mai ales vara, dar când am de mers dintr-o parte în cealaltă a orașului nu mă pun nici să fac așa plimbări că nu îmi place. Plus că mai e și căldura asta și nici nu se pune problema să îmi fie cald o oră mergând pe jos când poate să îmi fie zece minute în tramvaiˮ, zicea Octavia, 17 ani.

,,Cu bicicleta. Abia am așteptat să o pot folosi. De când s-a încălzit afară merg zilnic cu bicicleta. E mai ușor, ajungi mai repede unde ai treabă, nu ți-e cald că te bate mereu vântul și nici nu trebuie să aștepți ca după tramvai sau autobuz. De multe ori ieși mai câștigat dacă nu te urci în tramvai pe căldura asta și dacă alegi să mergi pe jos sau cu bicicletaˮ, zicea Alin, 19 ani.

,,Cu mașina, eu mereu folosesc mașina. Normal că au fost ani în care eram prin toate tramvaiele posibile din Arad, dar a trecut vremea aia. Nu cred că m-aș mai putea obișnui din nou să circul cu tramvaiul, să aștept, să mor de cald în el. Mi-e și comod mersul cu mașina chiar dacă mă chinui cu parcările sau cheltuiesc ceva mai multˮ, ne spunea Paula, 26 ani.

,,Nu cel în comun. Circul cu mașina, când am o treabă mă urc în mașină și merg să o rezolv. Ori așa, ori pe jos. Mă feresc pe cât pot de tramvaie că nu mă încântă deloc ideea de a sta pe scaunele acelea sau cu tot felul de persoane care se urcă și fac scandal. În cazuri extreme, poate merg de două ori pe an cu tramvaiul, dar atâtˮ, zice Mihaela, 31 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.