În zilele noastre, oamenii găsesc diverse motive care îi țin departe de a-și îndeplini visurile. Chiar dacă deseori aceste piedici sunt de fapt, doar în plan mental, aceștia rămân în zona lor de confort, visând în continuare la idealurile lor. Am fost curioși să aflăm care sunt locurile pe care arădenii le-ar vizita dacă, ipotetic vorbind, ar avea absolut tot ceea ce acum reprezintă un impediment.
„Dacă aș avea toate posibilitățile aș merge în America, nu știu exact în ce loc, dar undeva acolo. De mică am visat ca într-o zi să am ocazia să
vizitez Statele Unite ale Americii.
De foarte mult timp, cam de când aveam 7 ani, mă atrage acest loc deoarece am tot văzut la televizor filme și desene animate făcute acolo. Atât eu, cât și mulți dintre prietenii mei avem în gând acel vis american unde exista extraordinar de multe oportunități pentru toată lumea. Știu că e doar un gând fictiv, dar mi-ar plăcea să experimentez așa ceva chiar și pentru o scurtă perioadă” spune Maria, 15 ani.
„De mult, de câțiva ani, îmi doresc să merg în Japonia. Ceea ce mă împiedică este situația mea financiară, pentru că nu neapărat cazarea sau prețurile de acolo sunt scumpe, cât biletul de avion, care chiar și dacă este luat din timp este scump. Adevărul e că dacă chiar îmi doresc ceva cu adevărat, pot face asta posibil, pun niște bănuți de-o parte de ceva vreme, dar aștept să se adune. M-am interesat de preţurile cazării și a mâncării de acolo și am rămas plăcut surprinsă de faptul că nu sunt cu mult peste prețurile noastre. Sunt pasionată de cultura asiatică, în special de cea japoneză. Această pasiune mi-a fost transmisă de către bunica mea care îmi citea când eram mică, înainte de culcare, povești tradiționale japoneze și îmi făcea ceai, despre care ea spunea că este făcut după o rețetă japoneză. Crescând într-un mediu în care era promovată cultura japoneză, inevitabil am preluat-o, cât de puțin. Visez ca într-o zi să ajung să vizitez Japonia, dar dacă ajung acolo, să stau câteva luni” ne-a spus Flori, 34 ani.
„M-aș duce în Italia, deși am mai fost de câteva ori. M-aș mai duce până când îmi potolesc pofta de pizza și paste italiene. Da, sunt și eu conștientă că motivul pare unul stupid, dar îmi place nespus de mult Italia din punct de vedere culinar. Și la noi în țară vezi peste tot pizza și paste, dar calitatea și gustul lor sunt departe de cele gătite în locul din care provin. Dacă aș avea suma de banii aș călători oricând spre Italia, poate chiar m-aș domicilia acolo” zice Andrada, 23 ani.
Sorina Dragomir

Recomandările redacției