Rüben Onișor

Starea drumurilor din județul Arad a dat naștere mai multor controverse. În special, nelămurirea celor mai mulți dintre arădeni o reprezintă tronsonul de drum Arad-Șiria. Mulți conducători auto, dar și persoane care circulă cu transportul în comun, nu înțeleg de ce începerea lucrărilor este pusă în așteptare, principala vină reprezentând-o, se pare, contestațiile firmelor de construcții care au pierdut licitația.

Circul foarte des cu motocicleta pe drumurile din afara orașului, merg la bunicii mei la țară în localitatea Covăsânț. Ce e drept, în partea asta s-au mai reparat. Însă există foarte multe porțiuni de drum care sunt foarte lungi, care trebuie reparate“, ne relatează Petre, în vârstă de 29 ani.

Pot să spun că am circulat foarte mult prin toată țara, iar drumurile din județul Arad nu sunt cu nimic mai speciale, sunt și bune și rele. De exemplu, drumul Arad-Curtici este foarte bun. Drumul spre Șiria este foarte rău, nu am înteles de ce din cauza unor contestații nu dau drumul lucrărilor. Sper să se înceapă lucrările în toamna aceasta, așa cum s-a promis“, ne povestește Mircea, în vârstă de 62 ani.

Ar trebui reparate o mare parte din drumurile din județul Arad. Circul des pe D.N. 7 și consider că acest drum ar avea nevoie de reparații. Pot să spun că sunt mulțumit de drumul care duce la Oradea și de autostrada Arad-Timișoara. Totuși trebuie să se facă ceva pentru că ne distrugem mașinile pe unele drumuri“, a declarat Eduard, în vârstă de 25 ani.

Consider că drumurile de la noi din județ ar merita mai multă investiție, suntem obligați să plătim I.T.P și alte taxe însă mașinile se distrug cel mai mult pe tronsoanele de drum cu probleme mari. Eu vin zilnic din Caporal Alexa la Arad, la locul de muncă și sunt zone în care dacă dai cu roata într-o groapă riști să îți strici o piesă la mașină“, ne-a povestit Denis, în vârstă de 27 ani.

Ceea ce mă nemulțumește este faptul că nu se încep lucrările pe tronsonul de drum Arad-Șiria din cauza unor contestații. Aș vrea ca cineva să ia atitudine deoarece riscăm să ne distrugem mașinile, dar și riscul de accident rutier este mult mai mare. Am o nepoată care vine cu autobuzul în oraș. De multe ori întârzie deoarece șoferul nu poate să circule cu o viteză decentă datorită drumului foarte prost“, ne-a relatat Marian, în vârstă de 63 ani.

Rüben Onișor

Recomandările redacției