de Ruben Onișor 

Mulți arădeni s-au arătat extrem de încântați de inițiativa Poliției Locale de a stopa cerșetoria din orașul Arad. Arădenii se arată foarte mulțumiți, mai ales că acum se simt mai în siguranță în parcuri și locuri de joacă destinate copiilor.

Această inițiativă de a pune cerșetorii la muncă în folosul comunității, este un mare lucru pentru orașul Arad, de mult am așteptat să se întâmple și la noi astfel de acțiuni cum se întâmplă și în Timișoara. În Timișoara există la foarte multe semafoare avertismente care dezcurajează cerșetoria“, ne relatează Ioan, 66 ani.

Eu nu încurajez cerșetoria, dar de multe ori vin la mine copii care vin să cerșească, cel mai probabil puși de părinții lor. Ca mamă mă gândesc la acesti copii și câteodată le dau bani gândindu-mă că poate acasă sunt bătuți dacă nu aduc bani. Sunt încântată de faptul că Aradul începe să devină un oraș mai sigur, de multe ori mergeam în parcul Pădurice cu fetița mea și eram îngrozită de cât de mulți boschetari și cerșetori erau “, ne-a povestit Gabi, 44 ani.

Mă bucur că se încearcă oprirea cerșetorilor la noi în oraș, dar mă tem că nu o să se reușească pentru că cerșetoria este o boală care se tratează greu. Da… cei ce nu au capacitatea de a munci ar trebui ajutați, dar nu înțeleg și nu accept ca un om sănătos cu capacitate de muncă să întindă mâna către un pensionar. Sper ca pe viitor să văd și eu acești indivizi cum muncesc în folosul comunității, mai ales în stațiile de tramvai, care adesea sunt murdărite și distruse tot de către ei“, spune Gabriel, 46 ani.

Era o necesitate pentru orașul Arad, acești cerșetori nu fac decât să stea toată ziua și așteaptă bani de la cei care muncesc. Mulți cerșetori își făceau veacul în parcurile unde mergeam cu nepoțeii mei, chiar acum îi aștept de la grădiniță și vreau ca după masa să mergem în parc, dar de multe ori vara îmi era frică să stau până mai târziu, pentru că seara se adunau mai mulți pe băncile din parc“, ne-a declarat Marcu, 66 ani.

Sunt total de acord, dar nu ar trebui să primească amendă, ei oricum nu o plătesc. Ar trebui să fie puși la muncă în folosul comunității chiar când au fost prinși, deoarece aceștia de multe ori oferă identități false, iar polițiștii cu greu îi pot prinde după aceea.“, povestește Gheorghe, 45 ani.

Ruben Onișor

Recomandările redacției