Glasul arădenilor-Ce părere aveți despre clădirile istorice din Arad?

0
846

Centru orașului nostru are foarte multe clădiri istorice, câteva dintre ele fiind în sfârșit renovate, altele lăsate în paragină. Mulți arădeni și-ar dori ca aceste clădiri să fie puse la punct, însă datorită proprietarilor care nu vor sau nu au posibilitatea să se ocupe de acestea, se degradează continuu. Datorită clădirilor istorice Aradul are un enorm potențial turistic. Totuși, dacă de pe aceste clădiri (Atenție!) cade tencuiala, nimeni nu le va vizita!

Am o părere destul de bună despre clădirile istorice din Arad. Sunt dezamăgit de faptul că unii proprietari nu reușesc să renoveze fațadele în ciuda ajutorului primit de la autorități. Turismul s-ar dezvolta destul de mult dacă am avea mai multe clădiri renovate. Din punct de vedere arhitectural Aradul are clădiri foarte multe clădiri cu ornamente și modele deosebite“, ne-a declarat Tudor, în vârstă de 46 ani.

Mie îmi plac foarte mult clădirile din oraș. Primăria și Palatul Cultural sunt clădirile mele favorite, dar există multe alte clădiri care în ultima vreme au fost renovate și arată foarte frumos. Una dintre clădirile care mi-ar plăcea să fie renovată este Palatul Szantay. Dacă s-ar investi mai mult în fațadele clădirilor toată lumea ar avea de câștigat. În primul rând Aradul ar câștiga din turism, iar apoi noi ne-am bucura când am ieși pe stradă“, a declarat Nicoleta, în vârstă de 23 de ani.

Deși nu stăm așa bine la capitolul renovare, Aradul arată foarte bine față de alte orașe. Deși lucrările de pe centru au cam stricat aspectul orașului, totuși avem clădiri destul de frumoase. Avem clădiri îmbibate de istorie și ar trebui să ne mândrim cu aceste ele. Din diferite motive mulți arădeni nu se ocupă de clădiri chiar dacă acestea sunt un pericol public, datorită ornamentelor care stau să cadă“, ne-a relatat Călin, în vârstă de 31 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.