Glasul arădenilor – Ce părere aveți despre condițiile din spitalele arădene?

0
731

Știm cu toții că nu toate sunt roz când vorbim despre unele spitale din țară. Aradul nostru are și el minusurile lui, așa că am rugat câțiva cetățeni să ne spună cum văd ei lucrurile când vorbim despre instituțiile medicale de la noi din oraș.

Nu am cum să spun exact ce simt, sunt îngrozită când ajung acolo, noroc că nu am fost de multe ori. Mi se pare că spitalul de stat e mizerabil, sărăcăcios, sunt saloane pline, nu ai nici aer să stai în ele. Am fost de două-trei ori, nu mai mult, dar dezamăgirea e foarte mare când mă gândesc la paturile de acolo. E adevărat și eu pot crede că un spital e greu de întreținut, dar mi-e teamă că intrăm cu o problemă și ieșim cu două”, spune Mariana, 42 ani.

Am fost internată nu de mult și abia am așteptat să plec acasă și nu era din cauza dorului. Cred sincer că dacă mai stăteam mult pe acolo plecam acasă cu încă câteva probleme. Nu vreau să exagerez, de medici am fost foarte mulțumită și m-au tratat exemplar, sunt oameni tineri care încearcă să facă un bine, dar spitalul mi-a lăsat un gust amar. Paturi, mâncare, curățenia, parcă te aștepți la ceva mai mult de la un spital și când colo primești foarte puțin”, povestește Viorica, 63 ani.

Depinde de unde mergi. De exemplu am fost la privat și am stat acolo ca la hotel, m-am simțit bine chiar dacă nu e un motiv de fericire șă fii internată. E adevărat, costurile s-au ridicat mult peste ce aș fi plătit la Județean, dar am avut o experianță aici care m-a făcut să prefer să dau banii în altă parte. Nu îi înțeleg pe cei ce ne conduc, ei sigur n-au stat nici nici măcar o zi într-un spital care îți oferă așa condiții proaste, altfel nu îmi explic de ce nu se face nimic în privința asta și de ce nimeni nu vede problemele”, zice Cornelia, 33 ani.

Nici nu știu ce să spun, mama mea e internată și când merg în vizită mă îngrozesc. Nu îmi place să o știu acolo când mă gândesc că eu merg câteva ore și stau cu greu în salonul în care este ea internată. E nu chiar groaznic, am văzut că se poate și mai rău, dar nu e un mediu în care tratezi bolnavii și le dai încredere că pleacă sănătoși, că nu mai iau vreo bacterie, un virus, ceva. Mâncarea e dezamagitoare, eu sunt conștiantă că nu stau oamenii în hotel, dar nu e comestibil ce primesc ei, am văzut și eu cum arată supa, bine că aveam mâncare pregătită pentru ea că altfel nu avea cum să mănânce ce a primit”, ne spunea Anca, 28 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.