Glasul arădenilor-Ce părere aveți despre închiderea localurilor din Arad?

0
1262

Datorită unor decizii luate de când virusul COVID-19 și-a făcut apariția la noi în țară, au fost luate noi măsuri pentru prevenirea răspândirii acestuia. Așadar, barurile, cafenelele și restaurantele sunt obligate să își oprească activitatea. Arădenii (n.a cei care i-am mai găsit pe stradă) spun că este o măsură înțeleaptă și foarte eficientă pentru a nu răspândi virusul COVID-19. Unii dintre cei intervievați spun că această măsură este una salvatoare de vieți.

Este foarte bine că s-au închis cafenele și restaurantele. Cei mai expuși erau angajații localurilor, dar și clienții. Dacă un singur o infectat ar contamina o masă, angajații nu apucau să o dezinfecteze, chiar dacă ar fi vrut, pentru că altcineva se așeza la aceasta. Dacă se continua așa, cu siguranță virusul se răspândea mult mai ușor. Pentru ca acest virus să nu se mai răspândească, trebuie să stăm mai mult în case și să ieșim doar când este necesar“, a zis Marius, în vârstă de 34 ani.

Cred că așa e cel mai bine pentru toată lumea. Degeaba au închis școlile dacă unii elevi încă ieșeau pe străzi. Des am văzut în aceste zile elevi care stăteau la terase. Chiar dacă avem parte de zile frumoase trebuie să înțelegem că suntem în stare de criză. Toată lumea trebuie să priceapă, de la mic la mare. Decizia aceasta este una foarte eficientă pentru că dacă ne comportăm ca și italienii o să ajungem ca și ei “, a spus Vlad, 28 ani.

Este o acțiune cât se poate de normală. O să avem timp să bem cafele și sucuri cât vrem după ce se termină această nebunie. Dar dacă nu luăm măsuri, această boală o să dureze mult mai mult. Este vorba de sănătatea oamenilor, iar această decizie e una ce o să salveze vieți. Mai bine așteptăm o perioadă și ne gătim în casă, iar când lucrurile se vor liniști o să putem să mergem unde vrem“, a zis Raluca, în vârstă de 23 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.