Arădenii se confruntă cu problema parcărilor de o bună perioadă de timp, timp în care au așteptat o schimbare. Se pare că așteptarea nu a fost în zadar, schimbarea a venit, dar nu cum și-au dorit arădenii, chiar opusul. Din câte știm, parcările se scumpesc, locurile rămân la fel de puține și pro­blemele nu o să se rezolve încă, poate doar o să se mai agraveze și lumea o să fie și mai nervoasă. Ce cred arădenii despre ridicarea prețurilor pentru locurile de parcare cu plată?
Sper că e o glumă. E imposibil așa ceva, pe cuvântul meu. Și așa mi se pare scump, acum cred că e și puțină bătaie de joc. Adică parcări destule nu avem, nici nu facem, dar mai ridicăm puțin prețul, o să ajungă să își parcheze mașina pe centru doar oamenii care au bani cu grămada. După părerea mea, tot ce se întâmplă e jignitor într-un fel pentru noi. Nu primim nimic, dar vor mereu să mai ia ceva de la noi“, zicea George, 44 ani.
Nu cred. Mai ridicat pentru ce? Că oricum nu avem unde să ne parcăm mașinile, nu e ca și cum au făcut o parcare de ultimă generație și acum trebuie să plătim cumva pentru ea. Sunt tot aceleași locuri, aceeași oameni, aceleași salarii. Nu pentru toți decontează firmele parcarea și nu toți ne permitem să plătim parcare zilnică de zeci de lei pentru că avem de stat la muncă opt sau mai multe ore“, zice Aurelia, 37 ani.
Bătaie de joc. Nu mi se pare deloc normal și cinstit. Acum pe bune, pe lângă că abia parcăm, mai și plătim în plus dacă tot am reușit după cine știe cât timp de căutat după un loc de parcare. Cred că o să începem toți să parcăm pe trotuare, prin pomi, nu știu, oriunde doar să nu mai plătim parcările că la un moment dar nu o să ni le mai permitem, o să ajungă un moft“, ne spunea Constantin, 29 ani.
Mai asta ne lipsea. Noi avem tot ce ne trebuie, ne era atât de bine înainte de scumpire că nu mai știam ce să facem cu banii, noroc cu cei ce se ocupă de parcări că ne-au luat o piatră de pe inimă. Nu e normal ce se întâmplă la noi. Nu avem parcări destule, dar avem prețuri de București, nu știu unde se cred oamenii ăștia de scumpesc așa tot ce prind“, spune Anca, 26 ani.
Superb. Nici nu știam ce ne lipsește, cred că asta era. Mă bucur tare. Parcam cu greu înainte, când știam că iar îmi mănâncă banii aparatul ăla de taxat, că zilnic să plătești, se adună banii și realizezi că de fapt nu dai unu-doi lei, dai poate sute de lei într-o lună“, povestea Iuliana, 33 ani.
 

Recomandările redacției