Glasul arădenilor-Ce părere aveți despre mărțișoarele comercializate?

0
858

Primăvara începe cu tradiționalele mărțișoare pe care le oferim celor dragi. Mărțișorul simbol al primăverii, al bucuriei și, de ce nu, al dragostei ne aduce aminte de venirea primăverii și renașterea naturii. Arădenii de toate vârstele sunt de părere că mărțișoarele sunt o bucurie pentru cel care le primește, dar și pentru cel care le oferă. În mod special, cei mici au bucuria de a oferi mărțișoare bunicilor sau mătușilor.

Mărțișoarele sunt simbolul primăverii, pentru români oferirea de mărțișoare este o tradiție veche. Ce este de fapt important la mărțișoare este șnurul alb-roșu. În zilele noastre mărțișoarele au devenit mult mai estetice. De dimineață am fost cu nepoțelul să cumpărăm mărțișoare de la tarabe. Majoritatea sunt de tip broșă, foarte frumoase de altfel. Prețurile sunt pentru toată lumea începând de la un leu, doi până pe la 50 de lei“, a povestit Marin, în vârstă de 50 de ani.

Îmi plac foarte mult mărțișoarele, abia aștept să văd ce modele o să primesc. Nu m-am putut abține și mi-am cumpărat singură unul. Sunt foarte frumoase și cred că toate femeile ar trebui să poarte un mărțișor în această perioadă. Eu am văzut modele foarte frumoase în piața mică, dar și pe centru e plin de ele. Băieții nu au scuză pentru că au de unde alege“, ne-a relatat Sabrina, în vârstă de 23 ani.

Orice lucru are frumusețea lui. Mărțișoarele sunt un cadou foarte frumos și simbolic. Totuși unii au tendința de a exagera și nu fac acest dar ca unul simbolic. Cei care profită cel mai mult în această perioadă sunt comercianții. Dacă nu umflă acum prețurile, când să o facă? Am cumpărat și eu câteva mărțișoare, dar mai mult de 10 lei nu cred că ar trebui să dai pe un mărțișor pentru că  fetele și femeile le poartă numai câteva zile. După 8 martie nu mai vezi pe nimeni cu mărțișor“, a declarat Ionel, în vârstă de 31 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.