Glasul arădenilor – Ce părere aveți despre o carieră în domeniul militar?

0
299

Tot mai puțini tineri arădeni se gândesc la o carieră în domeniul militar. Mulți spun că li se pare o carieră mult prea restrictivă și că ar prefera ceva mai artistic sau mai „bănos“. Însă există și excepții care vin chiar din rândul tinerelor domnișoare care ne povestesc că deja au început pregătirea pentru admiterea la un liceu militar. Dar și tineri care spun că după terminarea liceului, au de gând să se înroleze în armată.
„Recent am discutat cu familia despre acest subiect. După terminarea liceului m-am gândit destul de serios să mă înrolez în armată. Mi-aș dori să devin soldat gradat profesionist. Știu că nu este o meserie ușoară, dar mi-ar face plăcere. Pe mine mă caracterizează disciplina și de asta nu aș avea probleme, precum alți colegi. Este o meserie care implică și mult efort fizic, dar sunt construit destul de bine și nu cred că o să am probleme cu asta“, a declarat Albert, în vârstă de 16 ani.
„Nu m-am gândit niciodată la o carieră militară. Nu cred că este o carieră care mi se potrivește. Eu sunt elevă la un liceu cu profil pedagogic și mi-ar plăcea să devin profesoară nu militar. Plus că trebuie să te trezești în fiecare zi la ora cinci. Și ca profesoară trebuie să te trezești de dimineață, dar nu chiar așa devreme. Ca militar uneori trebuie să faci decizii destul de complicate, iar eu nu mă descurc sub presiune“, ne-a declarat Victoria, în vârstă de 17 ani.
„Eu chiar m-am gândit la o carieră militară la modul cel mai profesionist. Sunt în clasa a VIII-a, iar în scurtă vreme urmează admiterile la liceul militar. Mă pregătesc de puțină vreme și sunt puțin speriată deoarece am probleme cu rezis­tența. Am început să alerg mult mai mult deoarece fără rezistență fizică nu poți trece probele. Sper să reu­șesc să parcurg aceste probe și să fiu admisă la liceul militar“, ne-a povestit Iuliana, în vârstă de 15 ani.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.