Glasul arădenilor – Ce părere aveți despre oamenii care aruncă gunoaie pe stradă?

0
687

Nu este o noutate că Aradul este plin de gunoaie. Pe aproape orice stradă din orașul nostru găsim zi de zi gunoaie. De multe ori lenea sau alte motive nesemnificative ne împing la gesturi de prost gust. Aruncatul gunoaielor pe jos sau a chiștoacelor de la țigară sunt numai câteva dintre acestea. Am întrebat mai mulți cetățeni ce părere au despre acești oameni. Mulți au răspuns că au o părere extrem de proastă, dar cândva și ei au făcut astfel de gesturi.

Am o părere destul de proastă despre oamenii care aruncă gunoaie pe jos. Cel puțin în Arad și mai ales în zona de centru există aproape la fiecare stâlp și un coș de gunoi. Mi se pare absurd să arunci ceva pe jos, când există coșuri de gunoi din 100 în 100 de metrii sau chiar mai puțin. La mulți li se pare greu să țină în mână o hârtie de la un covrig după ce l-au mâncat. Cred că o problemă mai mare sunt chiștoacele aruncate pe jos. Am văzut foarte multă lume care pur și simplu le aruncă pe jos, chiar dacă coșul de gunoi este lângă ei“, a declarat Marian, în vârstă de 37 ani.

Înțeleg că se întâmplă uneori să arunci pe jos pentru că nu sunt coșuri de gunoi. Totuși mi se pare un gest destul de urât. Dacă la tine în casă nu arunci gunoaie pe jos, de ce ai arunca pe stradă? Un oraș curat reprezintă cetățeni curați, însă este exact la fel și cu unul murdar. Cred că ar trebui ca fiecare om să conștientizeze că nu o să îi cadă mâinile dacă ține o hârtie sau o pungă în mână, până când ajunge la un coș de gunoi“, a relatat Giulia, în vârstă de 19 ani.

E aiurea să arunci gunoaie pe stradă. Eu sunt sincer și recunosc că și eu am mai aruncat gunoaie pe stradă, dacă nu aveam altă opțiune. De vină sunt și cei care mătură străzile, la urma urmei este meseria lor. Eu nu am mai aruncat gunoaie pe stradă în ultima vreme pentru că nu am avut de ce. Când merg sau vin de la școală, dacă am ceva de aruncat îl pun în ghiozdan până am unde să îl arunc“, a povestit Toma, în vârstă de 17 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.