În ultima vreme, temperatura tot mai plăcută a scos din case tot mai mulți cetățeni. Mulți dintre aceștia au ales să facă această ieșire pe bicicletă. Majoritatea arădenilor se bucură că în orașul nostru există piste de biciclete. Însă unii povestesc că multe dintre aceste piste sunt amplasate extrem de prost și că probabil au fost făcute doar de ochii lumii.

„Circul foarte des cu bicicleta. Atât în zilele frumoase cât și în cele mai înnorate. Mergând zi de zi la servici cu bicicleta, mi-am dat seama că anumite piste sunt amplasate extrem de prost. Avem pista de pe malul Mureșului care este foarte bine amplasată, dar sunt unele porțiuni extrem de prost poziționate. Nu mai zic de șoferii care de multe ori ignoră pistele sau parchează pe acestea, obligând bicicliștii să iasă pe carosabil. Eu zic că trebuie să fie înțelegere din ambele părți, deoarece toți participăm la trafic“, a declarat Alin, în vârstă de 52 ani.

„Este bine că avem piste pentru bicicliști deoarece nu mai trebuie să îi evităm în trafic. Și cred că este și plăcut să mergi cu bicicleta și să nu ai grija mașinilor, mai ales dacă mergi cu copii la plimbare. Este mai bine să le avem decât să nu le avem. Chiar dacă poate pe unele porțiuni lucrările s-au făcut mai mult de ochii lumii. Ca șofer trebuie să fii atent indiferent dacă există pistă sau nu, deoarece și bicicliștii sunt participanți la trafic, chiar dacă unii nu sunt foarte atenți“, a povestit Daniel, în vârstă de 28 ani.

„Modul în care unele piste sunt amplasate este absolut absurd. Pe lângă modul periculos în care sunt amplasate, mai există și problema locurilor de parcare. Șoferii efectiv nu au unde să parcheze și de multe ori o fac pe pista de biciclete. Chiar ieri am fost pe Romanilor, iar pista era ocupată numai de mașini. Există și unele piste frumoase, precum cea de pe Malul Mureșului sau cea de lângă Pădurea Ceala. Aceste piste sunt foarte frumoase, dar unele porțiuni din oraș sunt criminale“, a declarat Serban, în vârstă de 32 ani. 

Recomandările redacției