Glasul arădenilor – Ce pedeapsă considerați că merită criminalul de la Caracal?

0
425

Este imposibil să nu fi auzit despre cazul adolescentei de 15 ani ucisă în Caracal, la un perete și o poartă dis­tanță de oamenii legii. Polițiștii nu au intrat în casa criminalului pe motiv că nu aveau mandat. Părerile oamenilor privind pedeapsa pe care o merită bărbatul agresor sunt împărțite, tocmai de aceea i-am întrebat pe arădeni ce cred că este potrivit să primească criminalul.

„Eu nu vreau nici să merg în extrema aceea în care merg toți pe care i-am auzit vorbind, să zic că merită pedeapsa cu moartea, dar e clar că trebuie să înfunde pușcăria. Omul trebuie închis pe viață, mai ales că s-au făcut teste psihologice asupra psihicului său, în final dovedindu-se că nu are nici un dezechilibru semnificativ. Nu vreau să spun nimic legat de randamentul Poliției Române pentru că nu îmi vine să cred că lucrurile stau exact așa cum le-a prezentat presa” spune Anca, 38 ani.

„Acest om merită pedeapsa capi­tală. Să i se întoarcă favoarea cu ceea ce le-a făcut el săracelor fete. Dacă nici acum nu se va trage un semnal de alarmă, nu știu ce se va întâmpla în țara aceasta. Mă gândesc că una dintre fete, ar fi putut să fie fiica mea. Nici nu vreau să mă gândesc la suferința din sufletul părinților. E păcat că e nevoie de victime ca să ne trezim noi, ca și popor. Mi se ridică părul de pe mână doar când mă gândesc” ne-a spus Raul, 40 de ani.

„Eu sunt femeie și întotdeauna mi-a fost frică să merg seara pe stradă sau chiar și să iau taxiul la ore târzii. Ce să mai zic acum după acest caz? Omul acesta, dacă îi pot spune om, merită să sufere cum au suferit acele fete. Nu este în regulă faptul că femeile sunt cel mai des agresate în aceste moduri, femeile sunt o țintă mult mai ușoară, fără apărare. Știu că Constituția Româ­niei prevede dreptul la viață a ori­cărui cetățean, dar cred că acesta este un caz potrivit pentru care se poate face o excepție. Probabil este destul de extrem ceea ce cred eu, dar cu siguranță nu sunt singura. Nu am mers niciodată cu ocazia, tocmai știind de pericolele care pot să apară, să te urci în mașina unui necunoscut, necesită ori foarte mult curaj ori o doză foarte mare de inconștiență. Acum e la modă să nu mai mergi cu taxi, ci cu Uberul. Noi nu avem în Arad, dar este Uber în orașele mai mari. Nici ăla nu știu cât e de sigur, fiind o companie care nu plătește impozit. Dacă e așa, soluția e să nu ne mai asumăm nici un risc și să stăm doar în casă” ne zice Georgiana, 24 de ani.

Sorina Dragomir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.