Vacanța de iarnă a luat sfârșit pentru antrenorii și jucătorii echipei UTA chiar de Sfântul Ion. Odată cu primul antrenament al anului, s-au reaprins și câteva dintre speranțele suporterilor „roș-albi”. Majoritatea o vor pe „Bătrâna Doamnă” din nou în elită, acolo unde îi este de fapt locul ca și Campioană a Provinciei, dar multe dintre gânduri se îndreaptă și spre finalizarea arenei din Calea Aurel Vlaicu.
„Ca orice suporter al UTA-ei, aștept să ne facem o echipă competitivă cu care să atacăm promovarea în Liga 1. Ce altă speranță poți avea când vorbim despre cea mai titrată echipă din Provincie. Acum că și din punct de vedere financiar lucrurile
s-au mai normalizat și se pot da salarii din bani publici, sperăm să ajungem și noi pe primele locuri la anul. Și, bineînțeles, așteptăm ca domnul Falcă să ne termine stadionul. Ne tot promite că vom juca în vară un meci de gală, el spunea la un moment dat că va veni Arsenal sau Tottenham, dar nu știm în care vară. Bine ar fi să jucăm și cu Livada, numai să jucăm odată pe stadionul nou. În fine, mi-aș dori un an 2019 lipsit de evenimente tragice, de genul celora care au lovit peluza noastră în 2018” – Ștefan Deme, taximetrist.
„Ce-mi doresc eu ca UTA să joace fotbal, iar acest lucru va fi posibil doar când se vor aduce jucători buni, dornici de performanță, nu expirați. Ne-am ars recent cu Buleică, Grahovac, Ciucă sau Roman, pe când noi am vrea la echipă fotbaliști gen Coulibaly sau Matei. Chiar nu am înțeles de ce au vrut să renunțe la Matei, dar azi (n.a. ieri) îl văd aici și mă bucur. În ceea ce privește promovarea, e clar că în acest sezon s-a ratat din nou, așa că nu ne rămâne să venim la stadion pentru a vedea un fotbal bun. Bineînțeles că mi-aș dori să se inaugureze odată și stadionul «Francisc Neuman», numai că nu cred că acest lucru se va întâmpla în acest an” – Florin Suciu, șofer pe TIR.
„În primul rând, mi-aș dori ca situația financiară a clubului să se stabilizeze cu adevărat. Au tot fost restanțe la salarii, ne-am săturat noi suporterii cât s-a tot vorbit de acest lucru, darmite jucătorii. Iar unele rezultate ale echipei în turul campionatului au fost influențate clar de acest aspect. Poate nici puțin profesionalism în plus din partea conducerii nu ar strica, fiindcă s-au făcut destule erori manageriale în ultimii ani. În fine, îmi doresc un club UTA pe picioarele sale, solid, care să poată emite din nou pretenții la un loc în Liga 1. Iar apoi mai vedem” – Marius Cucoș, antreprenor.
„Când mă duc la un meci al UTA-ei îmi place să văd echipa luptând până la epuizare, să văd acea răutate pozitivă. Jucătorii trebuie să conștientizeze că sunt la o echipă de tradiție. Pentru returul acestui sezon sperăm să formăm o echipă bună, iar din vară să atacăm promovarea” – Dragoș Salvețiu, fotograf profesionist.

Recomandările redacției