Glasul arădenilor- Ce vă înspăimântă mai tare: Covid-19 sau lipsa de alimente?

0
634

Din cauza numeroaselor cazuri de infecții cu virusul Covid-19, autoritățile au recomandat populației să rămână în casă pentru a nu răspândi boala. Inclusiv unii arădenii s-au autoizolat în această perioadă pentru a nu împrăștia virusul. Majoritatea restaurantelor și cafenelelor nu au avut clienți tocmai din acest motiv. Totuși, înainte de autoizolare, arădenii au dat buzna în supermarketuri și au cumpărat tot ce au mai apucat.

„Am văzut la TV, foarte multe cazuri de îmbolnăviri. Este imposibil să nu apară cazuri și la noi, pentru că e zonă de tranzit. Au venit foarte mulți din Italia, iar de aceea mulți oameni s-au panicat și au cumpărat tot ce au găsit. Este o manipulare în masă, chiar dacă boala este reală și suntem expuși unui virus periculos, toată treaba asta este mediatizată la maxim. Trebuie să avem alimente de bază, dar nici să nu exagerăm și să cumpărăm 10 kilograme de făină de mălai“, a spus Alin, în vârstă de 36 ani.

Oamenii nu ascultă indicațiile și de asta avem așa multe cazuri. Mulți nu recunosc de unde vin, iar după merg la rude și se pupă cu toți. Este ceva tipic românesc dacă ți se spune un lucru, tu să faci opusul. Iar ăștia cu făina și uleiul sunt și mai disperați, pentru că există depozite, nu numai alimentele ce se văd în magazine. Pericolul de răspândire a virusului e mult mai mare dacă se umple un magazin cu oameni. Este suficient să fie unul infectat, iar de la el să mai contacteze 2-3 virusul“, a zis Titus, în vârstă de 24 ani.

Mai tare mă tem de coronavirus, pentru că, din cauza acestui virus au început oamenii să înnebunească. Auzim în fiecare zi de noi cazuri de îmbolnăviri cu această boală. Trebuie să găsim cât mai repede o soluție pentru oprirea acestui virus. Și eu mi-am făcut câteva provizii de frică să nu rămân fără alimentele de bază, dar nu am cumpărat foarte multe, cât să îmi ajungă pe o săptămână maxim două“, ne-a spus Emilia, în vârstă de 54 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.