Concediul poate să fie momentul în care alegi să-l petreci alături de copii sau poți să îl faci în doi. Mulți aleg să lase copiii acasă măcar o dată pe an și să încerce să se relaxeze complet, pe când alții își duc copiii peste tot. Nimeni nu este de condamnat, mai ales că, de cele mai multe ori, cei mici ajung să se plictisească în concediile petrecute alături de părinți, departe de prietenii cu care sunt deja obișnuiți. Am căutat câțiva arădeni care să ne răspundă la această întrebare.

Fără. Anul acesta mergem fără copil în vacanță, dar nu neapărat pentru că ne-ar încurca, e o prostie să spun așa ceva, doar că e foarte mic, are doar un an și noi vrem să mergem la mare, în Costinești, unde e agitație mare și unde nu prea ai ce căuta cu micuții. Pe al nostru îl lăsăm cu bunicii că oricum ne-au tot bătut la cap să îl mai lăsăm și cu ei, dar probabil în iarnă mergem undeva toți trei“, ne spunea Camelia, 25 ani.

Eu și soția am hotărât să ne facem vacanța în formulă completă, alături de cei mici. Ai noștri au trei și cinci ani, ne-am găsit cazare unde au și loc de joacă pentru ei și oameni care o să-i supravegheze pe cei mici dacă noi vrem să plecăm puțin departe de ei. N-am mai fost în concediu în această formulă până acum și am zis că acum e momentul potrivit, mai ales că se au unul pe celălalt și amândoi înțeleg acum cum stau lucrurile, sau cel puțin cât de cât. Vedem ce o să fie acolo și dacă urmează sau nu încă o vacanță împreună“, zicea Cristian, 32 ani.

Mergem cu cei mici, poate pentru că nu sunt așa mici de fapt. Noi ne-am organizat să mergem mai multe familii la munte, apoi poate trecem câteva zile și pe la mare. Eu am trei copii, de la nouă la 13 ani, restul având și ei copii cam de aceleași vârste cu ai mei. Ei o să fie toți la un loc, ocupați cu distracțiile lor, noi cu treaba noastră. O să fie un concediu plin de agitație de la copii, dar și relaxant, sper“, spunea Iulia, 37 ani.

Nu mergem deloc în concediu, dar poate o să ne eliberăm un weekend să trecem cu fetița pe la bunici pe acasă și o lăsăm acolo vreo săptămână. Părinții mei sunt din Alba Iulia și mereu o ducem pe cea mică la ei, are prieteni, o lăsăm câte o săptămână și după, dacă nu mai vrea să stea, o aducem acasă. E mică, are cinci ani și se agită toată ziua, cred că pot spune că o să ne facem un concediu fără ea că nu o să mai avem de strâns jucăriile de prin toată casa câteva zile bune“, povestea Rodica, 28 ani.

Recomandările redacției