Glasul Arădenilor – Considerați că sunt mari cheltuielile de întreținere în orașul nostru?

0
499

Arădenii se confruntă cu mari probleme la plata cheltuielilor de întreținere, acestea fiind o povară în această perioadă de iarnă. În lunile ianuarie și februarie, cheltuielile la bloc ajung și la 600 de lei, pentru doar două persoane. Dacă la asta se adaugă facturile la energia electrică și cablu, cheltuielile sar și de 800 de lei. Nu mai punem la socoteală telefonia.

Costurile utilităților – încălzire, apă-canal, energie și gaz au crescut în ultimii ani, în timp ce veniturile multor arădeni au rămas aceleași. Se străduiesc ca totul să fie achitat, însă fiecare în parte cunoaște cel mai bine ce sacrificii face pentru un trai decent.

Eu stau la casă și am încălzire centrală, deci nu mai am treabă cu acele cheltuieli care erau când stăteam la bloc. Acum sunt complet separat de cheltuielile care sunt la oraș, ne spune Cornelia Ilisie, care s-a mutat la țară și tocmai ce a împlinit 73 ani.

Sunt tare bolnavă, de abia umblu. Sunt foarte scumpe cheltuielile, toate sunt foarte scumpe. Pensiile sunt mici”, mărturisește cu greu Iuliana Mătiuț, în vârstă de 80 ani.

Da, acuma pe timp de iarnă sunt scumpe. Vara mai merge, dar iarna e cam greu”, ne declară Dana, în vârstă de 78 de ani.

Ca student care și lucrez, după ce plătesc cheltuielile de întreținere, pe timp de iarnă, mă limitez să mai mănânc și cam atât. Fără gânduri de a cheltui bani pe orice fel de relaxare sau distracții, pentru că ele trebuiesc amânate. Nu aș putea spune că sunt mari cheltuielile, dacă salariile ar fi corecte, adică cel puțin dublu față de cele de acum, atunci situația sigur ar fi alta”, mărturisește un bărbat de 24 de ani, care are gândul plecării după absolvirea studiilor

Și la casă sunt niște cheltuieli de întreținere, însă în functie de sistemele utilizate, cheltuielile sunt mai mari sau mai mici. La bloc cheltuielile sunt scumpe. Curentul e scump, încălzirea e scumpă, gazele naturale s-au scumpit. Ar putea să fie mai ieftin aici în Vest. Pensiile pe care le primim sunt mici în comparație cu cheltuielile care cresc de la an la an, iar nouă ni se promit vremuri mai bune care greu mai ajung, cine știe cine se va bucura de ele”, ne spune Vasile Tarcea în vârstă de 70 de ani.

Eu nu locuiesc la bloc, iar unde locuiesc eu se plătește totul separat”, mărturisește Ana în vârstă de 68 de ani

Cheltuielile sunt medii. Depinde cum este casa unde locuiești, dacă este izolată corespunzător, atunci cheltuielile sunt mai mici”, ne spune una dintre cititoarele ziarului, în vârstă de 53 de ani

Foarte mari! Tot mai scumpe sunt aceste cheltuieli și sunt tot mai nemulțumită de acest lucru”, declară o cititoare a ziarului nostru, în vârstă de 33 de ani

Claudiu Mariș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.