Glasul arădenilor- Credeți că petardele ar trebui interzise?

3
783

Odată cu terminarea Sărbătorilor de iarnă, cetățenii orașului Arad văd repercursiunile amuzamentului de prost gust. Petardele, pocnitorile și celelalte materiale pirotehnice, sunt considerate de multă lume ca fiind un mod de divertisment extrem de periculos. Arădenii ne relatează că pe lângă arsurile sau alte neplăceri cu care s-au confruntat cei care au folosit aceste materiale pirotehnice mai există o categorie foarte afectată. Cățeii și celelalte animale care au fost expuse sunetului extrem de puternic, simt repercursiunile și acum după mai bine de o săptămână de la trecerea dintre ani.

Petardele sau pocnitorile ar trebuie interzise. Sunt extrem de periculoase, animalele  care se află în preajma acestor petarde sunt extrem de afectate. Pentru ele acest zgomot este extrem de terifiant. De multe ori ne speriem noi ca oameni, dar săracele animale nici nu știu ce se întâmplă și de foarte multe ori intră în panică“, a declarat Karina, în vârstă de 26 ani.

Nu petardele sunt cele periculoase, oamenii care le folosesc necorespunzător sunt adevărata problemă,. Nu văd nici un motiv pentru care petardele sau artificiile ar trebui interzise publicului larg. Ele pot deveni periculoase în momentul în care le folosim în spații închise sau nu le aruncăm la depărtare. Personal nu cred că animalele sunt atât de afectate pe cât se spune. Probabil că se sperie pe moment însă nu cred că le afectează pe termen lung“, a declarat Mădălin în vârstă de 21 ani.

Cine aruncă cu aceste petarde pe lângă animale, nu prea are minte. Sunt foarte periculoase, am văzut cazuri foarte grave de arsuri la cei care au aruncat cu petarde sau artificii. Dar cred că asta e problema lor din moment ce ei au ales să se joace cu focul. În schimb Animalele nu au nici o vină și nu ar trebui ca cineva să le sperie în așa hal doar pentru a se amuza. Cățelul meu a fost foarte speriat în seara de revelion și chiar și acum mai are unele momente după o săptămână de la revelion“, a declarat Larisa în vârstă de 37 ani.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.