Polițiștii au avut o misiune nu foarte des întâlnită în ultimele două zile. Am vrut să știm dacă cetățenii consideră sau nu că cei din poliție au în dotare un armament care să ne țină în siguranță sau nu.

Eu zic că au tot ce le trebuie, problema e că poate nu știu să îl folosească, altfel nu îmi explic cum a scăpat și criminalul ăla atunci când l-au văzut prima dată și l-au împușcat sau ce au făcut cu el. Nu îți pui viața în pericol chiar în ultimul hal, dar nici nu te bazezi doar că alergi după el și îl prinzi. Trebuia țintit direct și dacă îl împușcau mai rău aia era, au scăpat de el“, zicea Tudor, 37 ani.

Cred că au dotările necesare, dar la câte reguli au și ei, sunt cumva ținuți de mâini când vine vorba de folosirea pistoalelor și tot ce mai au. Mereu aud că ceva polițist a fost tras la răspundere că a bătut pe cineva, că acel cineva are drepturi, păi și polițiștii au dreptul să facă ordine și să îi calmeze pe scandalagii, dar de multe ori se pare că nu sunt lăsați“, spune Cosmina, 18 ani.

Nu. Nici nu se pune problema să îi comparăm cu americanii sau așa ceva, dar nu cred că se ridică la nivelul unei instituții de acest gen care nu ar trebui să ducă lipsă de nimic. Clar nu e vina polițiștilor că nu ei decid ce au și ce nu au, dar cei de sus ar trebui să investească și să pună la punct armamentul și tot ce au nevoie în orice situație. Oricum, ei și dacă îl au, n-ai voie să dai în om, de împușcat nici nu se pune problema, să urli nici atât, să îl tragi măcar de o mână, nimic, pentru că omul e plin de drepturi chiar și atunci când nu merită să aibă vreunul“, a zis Alex, 26 ani.

Din câte văd eu când trece un polițist pe stradă nu are mare lucru la el, dar nu zic că asta nu e și normal , n-ar avea cum să se plimbe cu toate pistoalele după ei, mai ales dacă nu e o urgență, dar uneori mi se pare că ei nu sunt de fapt antrenați pentru situații de urgență. Cred că ar trebui să îi învețe cum să se bată, cum să se apere. Armamentul bănuiesc că e ok, nu știu eu ce au sau ce nu au, dar ceva pare să le lipsească oricum“, povestea Corina, 23 ani.

Păi nu știu dacă este sau nu suficient de bun, dar bănuiesc că nu. La noi în țară oricum nu ai voie să te atingi de omul ăla care face scandal sau, chiar mai rău, este criminal. E dreptul lor să nu pui tu mâna prea agresiv pe ei și tot felul de reguli care în poliție nu își au rostul. Cred că au armament, dar nu au nici unde să îl folosească prea des, nici nu cred că sunt obișnuiți cu el“, spunea Liviu, 20 ani.

Recomandările redacției