Toaletele publice, sunt o necesitate pentru locuitorii municipiului, dar și pentru persoanele care vin în oraș cu diferite probleme de rezolvat. Negăsind una dintre aceste toalete, un cetățean, a fost nevoit zilele trecute să își facă nevoile fiziologice în mijlocul intersecției de la Podgoria. Doar două toalete publice au mai rămas în Arad, iar dacă cumva trebuie să mergi la toaletă după ora 18:00, ei bine… va trebui să aștepți până a doua zi, când va reîncepe programul.

Orașul Arad are nevoie de toalete publice, sunt o necesitate. Așa ceva este crucial pentru un oraș curat și igienic. Este o problemă foarte mare pentru Arad, există toalete ecologice, dar doar dacă te apropii de ele, mirosul te doboară și îți oferă o senzație de vomă. Din câte știu există doar două toalete publice, una la piața mică și una în piața catedralei. Pentru un oraș care se declară european, toaletele publice sunt un mod de a arata nivelul de civilizare“ ne-a declarat Maria, în vârstă de 46 de ani.

Toaletele publice sunt aproape inexistente în Arad. Am văzut că atunci când sunt festivale, numărul de toalete ecologice se suplimentează, dar cred că din lipsă de educație, acestea la scurt timp devin aproape imposibil de folosit. Cred că este vorba de lipsa de educație a oamenilor altceva nu îmi pot imagina. Cred că dacă s-ar aloca niște fonduri pentru toalete publice, problema ar fi rezolvată. Recent am citit în presă despre un om ce și-a făcut nevoile în centrul intersecției de la Podgoria“ ne-a povestit Alina, în vârstă de 40 de ani.

Știu că au existat toalete publice pe bulevard, în zona fostului cinema Dacia. Acum avem toalete ecologice, dar cel puțin mie ca femeie îmi este foarte greu să le folosesc, din cauză că sunt infecte. Ar fi frumos ca și la noi să se găsească toalete publice igienizate și dotate, ca și în orașele civilizate. Cred că dacă s-ar amenaja niște toalete publice multe probleme ar fi rezolvate“ ne-a declarat Nicoleta, în vârstă de 32 de ani.

Recomandările redacției