„Am stat acasă, împreună cu fratele meu care e mai în vârstă decât mine. Dar m-au deranjat pocnitorile și au venit în valuri. După 12 cu puțin au fost, dup-aia a fost liniște, mă gândeam că în sfârșit va fi liniște, dar apoi au început din nou. Deci până la 2, 3 obligatoriu a trebuit să stau și eu treaz, să-mi găsesc de lucru. Au dat cu pocnitori așa fără nici un sens, acuma mai nou au găsit niște pocnitori care imită rafalele de armă automată, dup-aceea a fost o bubuitură ca de tun și tot așa, în variante. Nu știu dacă nu
și în curte mi-au aruncat. Acuma, distracția de felul ăsta arată gradul de
civilizație sau de educație sau de gândire. Într-un fel ne întoarcem la Comuna primitivă, cred că atunci se făceau zgomote să alunge duhurile rele” ne-a povestit Ion B., de 74 de ani.
„Am fost în față la Primărie, cu prietenii. Mi-a plăcut foarte mult spectacolul, și concertul și focurile de artificii”, a spus Petrică Trif, de 56 de ani.
„În familie am petrecut noaptea de Revelion”, a spus Elvira Hasz, în vârstă de 65 de ani.
„Am stat acasă pentru că din cauza virozei pulmonare nu m-am simțit prea bine și am avut grijă și de casa prietenei mele care e vis-a-vis de mine, deci și la mine și acolo și tot așa între două case și așa a trecut noaptea de Revelion, cu gânduri bune, cu un pahar de șampanie, cu mâncare așa mai puțină, nu exagerat că nu mai ține la vârsta noastră să mâncăm așa, să ne îmbuibăm și să fim câteva zile bolnavi dup-aia. Cu speranțe pentru un an mai bun și să fie un pic de liniște în țara asta, poate le dă Dumnezeu înțelepciune și la cei care ne conduc că tare se bălăcăresc în fața națiunii și ne doare sufletul. Înaintașii noștri nu au fost așa de slabi ca ei, dacă erau așa slabi ca ei, noi nu mai existam acum ca națiune. Asta e părerea mea personală”, ne-a povestit Ecaterina Neculau, de 68 de ani.
„Ca și până acuma, acasă, cu televiziunea română. Cel mai bun program a fost pe Hora, program de muzică populară, de pe tot cuprinsul României. La ora 12, am închinat un pahar și ne-am uitat la focurile de artificii din centrele de județ ale țării”, a spus Ioan Popa, de 72 de ani.
„Acasă cu prietenii, la ora 12 am fost la Primărie să vedem focurile de artificii și apoi din nou acasă”, a spus Ana Maria, de 28 de ani.

Recomandările redacției