După nenumăratele furtuni care ne-au inundat, acum trecem printr-o perioadă de vreme caniculară care ne poate da ușor bătăi de cap dacă nu ne protejam și nu luăm unele măsuri ca să încercăm să stăm, pe cât posibil, departe de razele puternice ale soarelui. Am vrut să vedem ce fac arădenii ca să se simtă bine chiar și la tempe­raturi de peste 30 de grade atunci când nu pot fi la plajă.
,,Eu beau enorm de multă apă, câțiva litri pe zi, mi-e sete mereu și mă hidratez foarte mult în perioada asta în care avem așa călduri. De soare încerc să mă feresc, dar nu am cum tot timpul. Port șepci și haine cât mai subțiri, din materiale precum bumbacul sau mai port și ie în această perioadă. E mai lejer și parcă poți să respiri mai bine în ele. Sincer, îmi place căldura, dar câteodată sufăr enorm din cauza ei, mă moleșește și încerc să mă feresc de ea cât pot de mult”, ne spunea Constantina, 21 ani.
,,Stau cât pot de departe de căldură. Dacă se poate, nu ies din casă cât e soarele pe cer. Acum e gata și școala și tot, pot să stau la răcoare toată ziua și seara ies și eu pe afară. Fac față pentru că încerc să nu le înfrunt. Dacă nu sunt obligat, nu mă vede soarele”, zicea Aurel, 17 ani.
,,Haine cât mai subțiri, apă cât mai multă, stau la umbră și departe de soare cât pot de mult. Nu îmi place soarele dacă nu sunt pe ștrand sau undeva la răcoare. E frumoasă tare vremea asta, dar dacă ai drumuri de făcut, mai ales pe jos cum sunt eu acum, nu îți oferă nici o plăcere, înnebunești de cald ce e și abia abia dai de umbră din când în când ca să mai scapi de căldură”, ne povestea Iuliana, 27 ani.
,,Mă duc la ștrand. Gata facultatea, mai am un singur examen și apoi toată vara sunt liberă. Merg pe ștrand cu fiecare ocazie, deja am fost de trei ori săptămâna aceasta și urmează să mai merg și sâmbătă. Parcă dacă ești tot pe lângă apa aia rece nu mai ai treabă cu căldura de afară”, spune Marius, 23 ani.
,,Mă bucur de ele. De fiecare pe rând. Nu mă deranjează căldura chiar dacă uneori e insuportabilă și abia mai respiri când stai la soare. Mă bucur că a venit vara, beau apă și orice prind, că mi-e mereu sete şi cam atât. Merg la ștrand, fac plajă, stau cu șapcă în cap, mă îmbrac cât mai lejer. Mie căldura asta îmi dă o stare de bine mereu și mă bucur de ea așa greu de suportat cum e căci am așteptat-o toată iarna”, zice Mădălina,
20 ani.
Andreea Daniela

Recomandările redacției