Colegii mai mici ai celor care urmează să susțină examenul de Bacalaureat, află astăzi, rezultatele la Evaluarea Națională. I-am întrebat pe copii, dar și pe părinții lor, cum se simt în pragul decisiv al aflării notelor și ce gânduri și-au proiectat despre liceul ales.
„Eu cred că m-am descurcat decent la examen. La examenul de matematică am avut câteva probleme deoarece niciodată nu mi-a plăcut, dar pentru examen am făcut meditații și am învățat formulele necesare. La proba de română m-am descurcat foarte bine și mă aștept la o notă mare, însă la matematică am ceva dubii privind rezultatul. Am terminat școala generala la Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” și îmi doresc să continui tot la această școală și la liceu. Voi opta pentru profilul de filologie, pentru că sunt pasionat de literatură și limbi străine. Ca o a doua variantă aleg un alt profil tot de la Liceul Pedagogic, iar următoarele variante le completez cu toate profilele de filologie de la celelalte licee din Arad” spune Mihai, 15 ani.
„Așteptăm rezultatele și în func­ție de ele ce liceu urmează să își aleagă Miruna, fiica mea. Eu o îndemn să aleagă un profil de matematică-informatică pentru că e cea mai de viitor variantă, întotdeauna va fi nevoie de un inginer, un programator sau un informatician. Nu e ea prea încântată de acest profil pentru că nu îi plac chimia și fizica, dar eu întotdeauna îi reamintesc spre ce carieră minunată o duce acest profil. Nu ne dorim o anumită școală în mod special, aici o las pe ea să aleagă. I-am spus doar că nu aș încuraja-o să meargă la Moise Nicoară pentru ca am auzit de la alte persoane de cât de greu e și cât de solicitați sunt copiii. Nu îmi fac griji de rezultatul pe care urmează să-l obțină fiica mea, indiferent de notă sunt mândră de ea!” ne-a zis Florentina, 36 ani.
„Nu am emoții legate de notele de la Evaluarea Națională, pentru că m-am corectat cu baremul de pe internet imediat după examen și am estimat o notă de 8 la română și 7 la matematică. Eu aș fi vrut să merg mai departe la Liceul de Arte, dar nu m-au lăsat părinții deoarece au spus că arta nu e ceva de viitor. Acum indiferent de cât de mari vor fi notele pe care urmează să le iau, nu mai pot da la „Sabin Drăgoi” pentru că trebuia să dau niște probe artistice în luna mai. Urmează să pun printre opțiunile mele toate școlile care au profilul de științe ale naturii și poate reușesc să-mi conving pă­rinții să mă lase să mă transfer la Arte” zice Larisa, 14 ani.
Sorina Dragomir

Recomandările redacției