Glasul arădenilor: Cum preferați să citiți știrile, în ziar sau în mediul online?

0
461

Părerile arădenilor sunt împărțite în două. Cei care citesc știrile în mediul online, tinerii și cei care au rămas la clasicul și palpabilul ziar de hârtie. Părerile sunt contradictorii în funcție de vârstă. Se pare că cei tineri au renunțat definitiv la ziarul clasic, pe când cei pe care viața i-a încercat mai mult, preferă să aibă ceva real în mână.

Prefer să citesc ziarul pe hârtie, pentru mine este mult mai ușor. Am vederea slăbită, iar dacă încerc să citesc pe computer, mă dor ochii foarte tare. Ziarul clasic nu mai este la modă printre tineri, dar pentru mine este foarte folositor. Îmi place să răsucesc ziarul pe fiecare parte și să citesc tot știri noi în fiecare zi. În Arad sunt multe ziare ce sunt mai mult pe internet, dar știrile care încă sunt de calitate vin de la ziare precum Glasul, sau Jurnalul“ ne-a povestit Constantin, în vârstă de 71 de ani.

Prefer să citesc știrile în mediul online, este mult mai accesibil și comod. Am orice știre la un click distanță, nu trebuie să merg la chioșc, așa cum se făcea mai demult. Față de ziarul clasic, în mediul online pot să îmi spun părerea sub forma unui comentariu. Când vrei să citești un ziar este foarte incomod din cauza mărimii să întorci paginile. Nu am mai cumpărat ziar clasic de cel puțin 10 ani. De când a avansat tehnologia așa mult, știrile și publicitatea s-au mutat în mediul online“ a declarat Daniel, în vârstă de 29 de ani.

Ziarul de hârtie nu o să se mai găsească pentru mult timp. Doar noi, cei mai în vârstă mai cumpărăm, în rest tinerii din ziua de azi citesc numai de pe internet. Nepoții mei îmi spun mereu de știri noi ce apar pe internet. Eu prefer să rămân la clasicul ziar de hârtie, e mult mai comod și așa m-am obișnuit de tânăr. Probabil totul ține de obișnuință, noi ne-am învăţat într-un fel, iar cei tineri sunt obișnuiți cu tehnologia și informațiile care vin direct pe computer sau telefon“ a relatat Gavril în vârstă de 74 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.