Urmează perioada preferată de toți studenții, mai exact, sesiunea. Mulți sunt stresați cu examenele, dar am observat și că terasele parcă sunt tot mai pline de tineri. Acest lucru ne dă puțin de gândit știind că poate, în această perioadă, ar trebui să fie centrul orașului gol și bibliotecile pline. Având unele dubii cu referire la pregătirea studenților, am mers la facultate și i-am întrebat pe ei.

Eu nu prea m-am pregătit tot anul și acum încerc să ajung din urmă cu materia. Sper să reușesc ceva cât de cât bine. Să treacă repede și toate examenele astea și să intrăm și noi în vacanță. În perioada asta a anului mi se face mereu dor de liceu. Acolo dădeai niște teze, mai un test, parcă te obligau să înveți, acum mă simt prea liber și ajung să mă chinui mereu ca să trec cu bine examenele și toate acestea sunt doar din vina mea“, zicea Laurențiu, 21 ani.

În această perioadă am început să mă rog mai mult, fără glumă. În primul an de inginerie a fost cum a fost, am trecut peste. Acum, în anul doi, e groaznic. Restanțe o să am, dar măcar trec anul. E greu, tot mai greu și mai am multe înainte, sper să treacă repede și să plecăm la mare. Eu doar vreau să trec și de sesiunea asta și să mă bucur de vară și de căldură până în octombrie“, spune Mădălin, 20 ani.

Mi-e greu și să mă gândesc la sesiune. Nu prea îmi plac mie testele astea, toate vin peste noi. Mă antrenez pentru ele cu multe nopți nedormite. Avem proiecte, referate, examene, nici nu vreau să mă gândesc cum o să fie luna ce urmează, nu mai apuc să ies din casă doar cât vin până la facultate. Am plin de ele, sunt multe, toate mi se par grele, abia aștept să scap“, zice Cosmin, 20 ani.

Nu mă stresez prea tare, cam deloc. Nu am de ce. Am fost la cursuri, am cam înțeles cum stă treaba, nu mi se par imposibile. Acum urmează să vedem și cum stau cu practica, poate dintr-o dată mă trezesc la examen și realizez că nu știu nimic, poate o să fie o surpriză și pentru mine. Atât timp cât nu am restanțe eu sunt liniștită“, povestea Carina, 21.

Niciodată nu m-am stresat când vine vorba de examene, o să fie așa cum o să fie. Pregătită zic eu că sunt, acum nu știu dacă o să apară ceva chiar necunoscut pentru mine. În general acord toată atenția mea examenelor. Mi s-a mai întâmplat și mie să merg nepregătită și tot le-am dat de capăt, zic că o să fie bine. Mă pregătesc învățând cu mult timp înainte, nu în ultima seară“, spunea Loredana, 19 ani.

Recomandările redacției