Glasul arădenilor – Cum spălăm fructele și legumele de pesticide?

0
475

Se știe de multă vreme că fructe și legumele sunt stropite cu foarte multe soluții și pesticide. Agricultorii folosesc în majoritatea cazurilor aceste metode pentru a putea face față diferitelor probleme care apar la plante. Pentru mulți arădeni cumpărarea fructelor și a legumelor „Bio“ nu este o soluție deoarece acestea au un preț mult mai ridicat. Unii arădeni ne mărturisesc că spălatul cu apă de la robinet nu este suficient pentru a îndepărta pesticidele.
„Înainte să am copii nu mă interesa atât de mult cât de bine spăl fructele și legumele. Însă după ce a apărut primul copil am început să mă documentez. După ce m-am informat de pe mai multe site-uri am văzut că majoritatea pesticidelor sunt pe bază de ulei și sunt rezistente la apă, tocmai pentru ca apa să nu le poată spăla. Eu spăl fructele și legumele cu apă mai călduță, iar după aceea le șterg foarte bine cu un prosop de bucătărie“, ne-a povestit Adela, în vârstă de 26 ani.
„Nu prea mă preocupă spălarea fructelor și a legumelor. Le clătesc cu apă și cam atât. Știu că multe fructe au un fel de ceară pe ele pentru a fi protejate la transport. În special la mere am văzut această ceară, dar eu decojesc mereu fructele înainte să le consum. Când vine vorba de legume, acestea le consum când sunt în ciorbe, mult prea puțin în salate. Am încredere în soția mea, de 24 de ani îmi face de mâncare și sunt foarte mulțumit“, a declarat Virgil, în vârstă de 51 ani.
„Pentru mine spălatul fructelor este foarte important. Mai ales că am văzut cu ochii mei ce se află pe unele fructe și legume. Mi-a făcut un prieten un test cu apă alcalină, iar după ce am văzut ce se află pe roșii mereu le curăț cât pot de bine. Este aproape imposibil să cureți fructele cu apă de la robinet, dar tot este mai bine decât nimic. Acea apă poate să curețe și uleiul și de aceea poate curăța și pesticidele“, ne-a relatat Francisca, în vârstă de 23 ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.