Glasul arădenilor – Cum trebuie pedepsiți hoții de buzunare?

0
473
pickpocket

În ultima perioadă au avut loc tot mai multe furturi de portofele, telefoane sau alte obiecte de valoare de mici dimensiuni. În majoritatea cazurilor, cei care fură vizează persoanele mai în vârstă sau persoanele singure. Locurile de acțiune ale acestor hoți sunt în general locurile aglomerate precum, mijloacele de transport în comun sau piețele aglomerate. Am discutat cu mai mulți cetățeni, unii din ei fiind chiar victime ale hoților de buzunar.
„Cred că cei care se ocupă cu astfel de furturi trebuie pedepsiți ca oricare alt hoț. Problema este că sunt foarte greu de prins. De multe ori aceștia acționează în grupuri și au propriul limbaj care îi ajută să comunice. Cel mai rău este când aceștia fură portofele. Banii poate că sunt cea mai mică pierdere, având în vedere câte drumuri trebuie să faci pentru niș­te acte. Este indicat să ne ținem lucrurile de valoare în buzunare interioare, fără ca acestea să fie expuse“, a declarat Cătălin, în vârstă de 27 ani.
„Recent mi-a fost furat telefonul de către astfel de hoți. Cred că ar trebui să facă închisoare, poate așa s-ar mai potoli. Mie mi-a fost furat telefonul când mergeam spre mall, cel mai probabil în zona gării. Îmi aduc aminte că înainte de gară mi-am folosit telefonul, dar când eram aproape de mall nu îl mai aveam. Am fost abordată de un tip care mi-a cerut informații pentru un traseu, dar părea să fie singur. Cel mai probabil mai avea pe ci­neva și astfel au reușit să îmi fure telefonul“, ne-a povestit Sonia, în vârstă de 17 ani.
„Este foarte greu de crezut că acești hoți pot fi pedepsiți, deoarece dispar imediat după ce fură. Pentru un polițist este extrem de greu să identifice un astfel de hoț, mai ales că ei lucrează în echipă. În general acționează în mijloacele de transport public. Ei țintesc în general copii, mai ales că în ziua de azi unii copii au telefoane extrem de scumpe și pe cei mai învârstă“, a relatat Ioana, în vârstă de 34 ani.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.