Odată cu vremea caldă, vin și evenimentele în aer liber în Arad. I-am întrebat pe cetățeni ce au făcut în acest weekend, dacă au profitat de vremea bună și au ales să participe la evenimentele organizate în orașul nostru.
„Vinerea aceasta am fost la o plimbare pe mal mai pe seară și am văzut că este Street Food Festival, așa că m-am oprit acolo puțin. Îmi plac acest gen de evenimente în Arad. Ai unde să ieși cu prietenii și pe langa asta și mâncarea este foarte bună și foarte diversificată. Profit de momentele în care se află tarabe cu mâncare chinezească la Street Food, pentru că restaurantele chinezești din Arad nu prea excelează, așa că mi-am făcut acum plinul pe o perioadă de timp”, ne-a spus Anca, 21 ani.
„Toate zilele libere mi le-am petrecut dormind pentru că am fost foarte obosită de la serviciu. Acum am ieșit să merg să fac niște cum­pă­­rături de alimente fiindcă era nece­- sar, altfel nu aș fi ieșit. Îmi pare rău că majoritatea weekendurilor mi le petrec astfel, dar lucrez într-un me­diu atât de stresant, încât după cinci zile de muncă sunt epuizată, nu îmi mai rămâne energie pentru nimic. Acum s-a făcut atât de frumos afară chiar îmi pare rău că nu pot să ies și eu să fac ceva, mă tot invită prietenele în oraș dar le refuz deseori. Măcar dacă s-ar merita tot acest stres, obosoală și weekendurile iro­site, dar salariul nu este pe măsura sacrificiilor”, ne zice Camelia, 47 ani.
„Tocmai ce am scăpat de Baca­la­ureat și normal că după atâtea zile de stat în casă și învățat mi-am pla­nificat câte ceva în fiecare zi liberă. Am fost la plajă la Ghioroc, îmi place foarte mult acolo, e foarte aproape de Arad și pentru că are nisip te simți aproape ca la mare. Aș fi mers la mare, dar trebuia să mă întorc în Arad după două zile, pentru că se afișează notele de la Bacalaureat, și în caz că este necesară depu­ne­rea unei contestații trebuie să fiu în oraș. Nu ar fi fost imposibil să merg, dar pierdeam mult timp pe drum, așa mai bine merg după afișarea rezultatelor și stau mai multe zile și stau și mai liniștit”, ne spune Andrei, 19 ani.
„Aproape tot weekendul mi l-am petrecut la cumpărături pentru că urmează ziua de naștere a unei prietene foarte bune și am vrut să îi aleg cadoul perfect. Nu am vrut să îi iau ceva de îmbrăcat sau de în­călțat, ceva ce poate să își cumpere și ea. Am optat pentru un set de lănțișor cu cercei, încă nu am găsit ceea ce aș dori să-i cumăr și să-i ofer cadou, dar încă sunt în proces de căutare. Dacă mă mobilizam mai repede comandam de pe internet, deși pe internet nu ai întotdeauna siguranța că produsul achiziționat ajunge în stare perfectă”, ne zice Cosmina, 33 ani.
Sorina Dragomir

Recomandările redacției