Glasul arădenilor – Cum vă feriți de caniculă?

0
213

Această vară le-a dat bătăi de cap românilor, din cauza temperaturilor exagerat de ridicate. Deși românii din întreaga țară se plâng de caniculă, Aradul este orașul care a înregistrat cea mai înaltă temperatură din țară. I-am întrebat pe arădeni cum reușesc să depășească această perioadă caniculară.

Îm primul rând, cred că cel mai mult mă ajută faptul că beau multă apă. Cel mai important lucru, în general este să te hidratezi, chiar esențial dacă sunt asemenea temperaturi ridicate. Dacă ești hidratat, nu îți este cald. Știți că mulți oameni beau apă rece pentru că simt că se răcoresc mult mai repede, ceea ce e greșit. Am citit undeva că se recomandă ca apa să fie de temperatura camerei, fiindcă dacă este mai rece este un șoc pentru organism, ba chiar mai mult, organismul depune mai mult efort să aducă lichidul la temperatura corpului. Și am mai citit ceva interesant legat de protecția pe timpul temperaturilor ridicate, dar mi se pare puțin exagerat. Am citit că în deșert, oamenii beau ceai cald pentru a se răcori mai repede. Nu știu dacă funcționează dar nu cred că voi încerca” spune Andrada, 24

Nu prea am cum să mă feresc, doar dacă evit complet căldura. Nu ies din casă, decât după ora 19, când se mai răcorește cât de cât. Mi-am eliberat programul din aceste zile, pentru a evita să ies din casă. Chiar dacă aș vrea să fac anumite lucruri pe timpul zilei, nu pot, îmi este imposibil, simt că mă sufoc. Aerul este foarte greu de respirat, este atât de cald încât îți arde nasul când inspiri. Pe lângă asta beau foarte multă apă, mai mult ca oricând. Nu mă forțez să beau excesiv de multă, dar simt nevoia să consum apă de dimineață până seara. Mi-am schimbat până și alimentația, nu am mai mâncat mâncare gătită. În ultima vreme, de când sunt aceste călduri mănânc foarte multe fructe, aproape doar fructe. Pur și simplu nici poftă de mâncare nu mai am din cauza căldurii” ne-a spus Cătălina, 21.

Stau în casă și exploatez aerul condiționat la maxim în perioada aceasta. Mă bucur că mi-am cumpărat aer condiționat la începutul acestei veri, nu știu ce aș fi făcut fără. Până când să-mi cumpăr aerul condiționat foloseam un ventilator, dar am simțit că a început la un moment dat să nu mai facă față. Pe lângă aerul condiționat, mă ajută și dușurile scurte, desese și reci. Și dușurile te ajută mult să te răcorești, dar din păcate doar pe moment” zice Mari, 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.