Glasul arădenilor – Cum vă pregătiți de o nouă săptămână, acum că minivacanța s-a încheiat?

0
380

Minivacanța de Paști a fost ca o gură de aer proaspăt pentru toată lumea care a putut să se bucure de ea. Din păcate, aceasta este pe terminate și asta înseamnă că de azi toată lumea o ia de la capăt. Programul se aglomerează din nou, mersul la muncă o să fie iar parte din rutina zilnică și relaxarea pentru mulți o să fie un lux. Curioși am fost să vedem cât de pregătiți sunt locuitorii Aradului pentru ziua de luni.
„Eu, din păcate, am început serviciul de joi, nu am avut chiar așa multe zile libere ca restul. Am muncit și marți, înainte de 1 Mai, deci la mine a fost un concediu cu pauze ca să nu mă obișnuiesc prea tare cu statul acasă. Pentru ziua de luni sunt cât se poate de pre­gătită pentru că deja mi-am re­în­ceput activitatea și nu este prima zi. Joi mi-a fost mai greu, aș fi pro­fitat și eu de minivacanța asta ceva mai mult dacă se putea, dar poate data viitoare”, spunea Florina, 42 ani.
„Luni începem și noi iar școala și pot spune că nu mă bucur prea tare. Nu sunt tocmai pregătită, mai ales că am și bacalaureatul anul acesta. Sincer, mă gândesc doar că de acum urmează mai multă pregătire, de restul mate­riilor scăpăm mai repede și o să zboare timpul până la examene. Sper să treacă lunea asta, apoi următoarea și tot așa și să scap și de ultimul an de liceu”, zicea Maria, 18 ani.
„Nu am avut parte de vacanță pentru că, unde lucrez eu, se mer­ge două zile, apoi stai acasă două, altă dată mergem câte trei zile, depinde. Eu, de exemplu, sărbătorile le-am făcut și pe la lucru, sau cel puțin jumătate din zi am muncit. Ziua de luni mi-e indiferentă pentru că duminica oricum mi-o petrec la muncă. Nu m-am relaxat deloc și nici nu simt că se termină vreo vacanță pentru că n-am prea avut parte de ea”, povestește Alexandra, 19 ani.
„Nici nu vreau să mă gândesc la trezitul de dimineață cu alarma, mersul la muncă din nou, uneori la facultate, începe iar distracția. Din nou nu o să mai am timp nici să mă plictisesc, nici să mă odihnesc, mai nimic. Pentru mine, prima săptă­mână de lucru o să fie un coșmar până îmi reintru în ritm”, zice Luminița, 23 ani.
„Eu deja am avut parte de două zile lungi de lucru după 1 Mai, nu mă surprinde cu nimic ziua de luni. Nici nu îmi place, asta e clar, dar dacă trebuie și nu am altă variantă, mă duc la muncă și aștept momentul când pot să plec acasă și repet mișcarea zilnic până este gata săptămâna”, ne spune Sandra, 32 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.