Suntem recunoscuți pentru umorul cu care tratăm situațiile, după cum s-ar spune, face „haz de necaz”. În fiecare an, primăvara ne întâmpină cu fructele cărora le-am dus dorul un an de zile și în fiecare an, vânzătorii de cireșe ne șochează cu prețurile lor. Au ajuns chiar și la 150 de lei pe kg de cireșe și cred că oamenii nu sunt foarte încântați când văd așa numere pe tarabele din piețe.
„Exagerat e puțin spus. Una e să exagerezi și să vinzi cu 20-30 lei, maxim 50, oricum nu le cumpăra lumea la 50 de lei, sau cel puțin eu nu dădeam atât pe niște cireșe, dar 150 e deja bătaie de joc. Nici în glumă nu ai cum să zici că vinzi cireșe cu atâția bani, e vorba de niște fructe, nu mobilă. Eu nici nu mă mai gândesc să cumpăr, nici de poftă că mi-a trecut și aia când am văzut cât costă să îmi fac pofta”, zicea Dora, 41 ani.
„Pentru mine e ceva absurd. Așa îmi permit să cumpăr cireașa la bucată, nu la kilogram. Merg la piață și îmi iau zece cireșe și cam atât. Nu ai cum să ceri atâția bani. Nu știu exact de unde a pornit și cum s-a ajuns până la 70-80 sau mai mulți lei, dar nu ai cum să mă convingi că merită să dai atâția bani, orice fruct ar fi”, spune Camelia, 28 ani.
„Nu e problemă că sunt așa scum­pe, mai facem un credit la bancă sau ceva ca să ne permitem să punem compotul mai târziu. La început o iei așa ca pe o glumă, apoi ajungi și vezi cu ochii tăi că lumea o ia razna. Nu aș da în viața mea atâ­ția bani pe un kilogram de ci­reșe, cireșe sau orice, e vorba de un kilogram de ceva, nu lucrez o lună ca să îmi permit niște cireșe”, spunea Ro­dica, 36 ani.
„Cred că urmează să îmi cumpăr un cireș și să îl cresc în balcon ca să mănânc și eu anul viitor câteva. Cred că acum au început să scadă prețurile, nici nu m-am mai uitat, dar când au apărut pe piață erau niște prețuri de nici nu te puteai uita către ele că te așteptai să îți ceară cineva bani pentru asta. O prostie mare, nu știu cine le-a cum­părat atunci, dar eu sigur nu”, zice Carmen, 29 ani.
„Am văzut la știri, nu puteam crede așa ceva, apoi am văzut prin piețe, tot nu mi-a venit să cred. Sincer, eu nu știu la ce se gândesc oamenii când cer atâția bani pe ceva care chiar nu merită. Nu era vorba despre un coș cu mâncare, era un kilogram de cireșe, nu ai cum să ceri atâția bani, nu trăim într-o țară doar cu bogătași și nici nu sunt cireșele vreo raritate de care doar noi ne putem bucura să zici că mă­nânci o dată în an și nu le mai gă­sești niciunde după aceea”, spusese Corina, 33 ani. 

Recomandările redacției