Ultimele luni s-au învârtit în jurul unui subiect destul de delicat: oameni care luau viața altor oameni. Pentru că este un subiect mediatizat și pentru că se tot repetă lucruri de acest gen, am vrut să aflăm și părerea câtorva persoane care, neimplicate direct, totuși, sunt afectate de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Habar nu am. Nu pot nici măcar să îmi imaginez ce este în capul unui om care decide să comită o crimă. Adică, de ce? De ce ai vrea să faci așa ceva? Să iei viața unui om. Nu e dreptul nimănui să facă astfel de lucruri și nu o să reușesc niciodată să îmi dau seama cum unii dintre ei pur și simplu o fac fără vreo remușcare sau fără să realizeze de fapt ce au reușit să facă. Mă șochează subiectul și nu știu de ce se întâmplă tot mai multe crime în ultimul timp“, spunea Cosmina, 33 ani.

După părerea mea, lumea pur și simplu o ia razna. Ne îndreptăm spre ceva ciudat pentru că parcă toată lumea se schimbă. Se omoră între ei, se împușcă, se înjunghie și nimeni nu are, de obicei, un motiv clar. Sunt și cazuri în care să zicem că așa consideră că își rezolvă mai ușor problemele, dar sunt oameni pe care dacă îi întrebi, păi nu o să îți spună care este motivul, totul e doar în capul lor și pentru ei este cam logic ce au făcut. Nu știu de ce se comit atâtea și într-un timp atât de scurt, dar cred că dacă nu se opresc, o să ajungem rău de tot“, zicea Gabriela, 38 ani.

Cine știe de fapt ce e în mintea celor care fac așa ceva și de ce se înmulțesc și ei pe zi ce trece? Mai sunt specialiști care se ocupă cu așa ceva și încearcă să afle, dar parcă văd că toți ajung la concluzia că lumea o mai ia razna de la ceva ce au trăit în copilărie. Ei bine, eu sunt de părere că ceva din copilărie nu te face criminal, astea toate pornesc de la modul în care te dezvolți și alegi să trăiești. De ce se comit? Sunt mulți care nici măcar ei nu știu ce i-a apucat, eu nici atât nu am habar“, povestea Aurelia, 47 ani.

Tind să cred și să sper că o să se oprească. Oricare ar fi motivul pentru care s-au pornit, cred că e cazul să se oprească. În ultimul timp se tot întâmplă lucruri dubioase, omoruri șocante așa spontan și sincer nu vreau să fiu următoarea care pățește ceva, deci eu zic că e momentul potrivit să își mai revină lumea. Ce se întâmplă acum la noi, așa ceva vezi doar în filme. Merge omul liniștit pe stradă și cineva vine și îl omoară, așa ceva nu e normal deloc“, ne zicea Mărioara, 44 ani.

Recomandările redacției