Glasul arădenilor – După ce criterii alegeți un animal de companie?

0
354

Animalele de companie devin parte din familie. Înainte să facem marle pas, fie de a achiziționau sau a adopta un mic animăluț, trebuie să luăm în calcul mai mulți factori. I-am întrebat pe cetățeni care sunt cele mai importante criterii de alegere a unui animal de companie.

Eu nu am un animal de companie, dar dacă aș vrea să-mi cumpăr unul, aș alege ceva ce știu că pot îngriji. Timpul nu îmi prea permite să dedic mult timp îngrijirii unui animal, așa că cel mai probabil aș alege un animăluț care nu necesită o îngrijre nici costisitoare, nici care necesită mult timp. Mi-ar plăcea să-mi iau un câine, nu cred că e costisitor să ai un câine, și nici nu cred că necesită o îngrijire care să-mi ocupe tot timpul. Din păcate, nu pot să-mi iau un câine pentru că stau la apartament în chirie, iar gazda nu îmi permite deținerea unui animal de companie în apartanemt. Poate când nu voi mai sta în chirie voi reuși să-mi achiziționez mult doritul cățeluș” spune Anca, 25 ani.

Am o șopârlă de 4 ani și o duce foarte bine. La început a fost destul de greu să-mi conving părinții să mă lase să o cumpăr, pentru că spuneau că e urâtă și că dacă mă plictisesc eu de ea, ei nu vor avea grijă de ea. Mi-am cumpărat-o când aveam 16 ani. Cu mult timp înainte am admirat reptilele, dar șopârlele au fost întotdeauna preferatele mele. M-am interesat de modul de îngrijire și am insistat în fața părinților mei să mă lase să-mi cumpăr una. Bineînțeles că nu m-au lăsat, așa că i-am pus în fața faptului împlinit. Am adunat niște bani ceva timp, iar la un moment dat, am avut îndeajuns de mulți încât să-mi pot cumpăra una. M-am dus singur și mi-am ales-o. Am ales-o pe cea cu care am simțit că există o conexiune. Cred că e foarte important să existe de la început o scânteie între animal și stăpân” spune Mario, 20 de ani.

Un animal de companie trebuie ales în funcție de multe lucruri. Cel mai important este timpul pe care îl ai la dispoziție pentru îngrjirea sa, și câtă atenție poți să-i oferi. Cred că aceste lucruri sunt mult mai importante decât bazele materiale, deși și asta e important, dar este vorba de o vietate care necesită în primul rând multă iubire și afecțiune. Multe persoane le cumpără tot ceea ce au nevoie micuțelor animale, și le cumpără cea mai scumpă mâncare, dar nu au timpul necesar pentru a se juca cu ele, sau să le îngrijească corespunzător” ne-a spus Harieta, 19 ani.

 

Sorina Dragomir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.