Glasul arădenilor – Este bine să reciclăm?

0
591

Reciclarea deșeurilor este pentru multe persoane o problemă nu foarte gravă, ba chiar una banală. Multă lume consideră că dacă arunci gunoaiele în mod selectiv nu faci o mare diferență. Arădenii cu care am avut ocazia să vorbim ne povestesc că de multe ori deși gunoaiele sunt aruncate în mod selectiv de către cetățeni, se întâmplă ca uneori acestea să fie adunate la un loc. Sau că în unele locuri nu există pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor.
„Pentru mine reciclatul nu înseamnă mare lucru. Probabil că ar trebui să ne dăm mai mult interes pentru acest subiect, dar cred că și cei de la salubritate ar trebui să se implice mai mult. În spatele blocului meu există pubelă galbenă, iar de când a fost amplasată, toată lumea aruncă sticlele de plastic acolo. Cred că dacă ar aduce mai multe astfel de pubele, pentru diferite deșeuri, lumea s-ar confor­ma. Cred că toată lumea ar avea de câștigat dacă am avea mai mul­te containere“, ne-a declarat Alin, în vârstă de 31 ani.
„Chiar dacă în general vecinilor mei nu prea le pasă de reciclarea deșeurilor, eu mă implic. Cel puțin partea mea o fac. Mi-ar plăcea să avem containere pentru sticlă. Reciclarea sticlei este foarte importantă, deoarece prin acest proces se salvează foarte multă energie. Este bine că au apărut și la noi pubele pentru hârtie sau pet-uri. Cred că totul pleacă de la educa­ție, iar dacă copiii ar învăța de mici să recicleze, am putea salva multă energie“, a relatat Liliana, în vârstă de 24 ani.
„Nu am de ce să arunc gunoiul separat. Adică nu ar avea nici un sens, degeaba în apartament îl pun în saci diferiți, iar la pubelă trebuie să arunc sacii împreună. Mai demult am avut ceva tomberon galben, dar a dispărut. Probabil tot cei de la salubritate l-au luat. Oricum, la noi stă treaba altfel, și dacă sunt aruncate separat, oricum le pun ei la un loc și tot un drac e“, a declarat Sorin, în vârstă de 47 ani.
Rüben Onișor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.