Glasul arădenilor – Este gara din Arad cea mai frumoasă din țară?

0
602

După 7 ani de la începerea mo­dernizării Gării din Arad, cei care au trecut prin acest loc nu au putut să nu observe peroanele clar numerotate și delimitate, băile ceva mai plăcute decât ale altor gări, dar în special scările rulante. Gara orașului nostru este declarată de către Ministrul Trasporturilor drept una dintre cele mai moderne din Europa de Est, dar ce părere au arădenii despre gara noastră?

„Fără să mă gândesc prea mult, răspunsul este clar: da. Sunt un om care călătorește destul de des cu trenul fiindcă mi se pare cea mai comodă modalitate de a ajunge dintr-un oraș în altul. Am avut ocazia de a coborî din tren în cele mai cunoscute și necunoscute gări. Am văzut gara din București, din Iași, din Timișoara, din Brașov și multe altele. Din punct de vedere al modernizărilor aduse, gara din Arad se poate mândri cu scări rulante, ceea ce nu există în nici o altă gară din România. Nu este ea foarte mare și nici nu oferă magazine sau cafenele, precum cea din Capitală sau cea din Brașov, însă este mică, destul de curățică și cochetă. Pe lângă faptul că mă simt bine, când după un drum lung văd gara din Arad fiindcă mă simt acasă, mă și bucură faptul că aratăfoarte bine” spune Mihail, 27 ani

„Mi se pare că toată lumea, când aduce vorba de gara din Arad, face referire doar la minunatele scări rulante. Pe lângă interiorul gării, de care vorbește toată lumea, exteriorul gării are o arhitectură deosebită, care mi se pare că nu primește suficientă atenție din momentul finalizării modificărilor din interior. Ca să îți răspund la întrebare, da, gara din Arad este cea mai frumoasă din țară, dar nu doar datorită modernizărilor aduse în interiorul ei și peroanelor, ci în special datorită arhitecturii deo­sebite a clădirii. Îmi place în special faptul că și clădirea poștei de lângă are aceleași motive arhitecturale și cromatice” ne zice Miruna, 21 ani.

„Gara din Arad se poate deosebi de celelelte gări prin interiorul modern, însă se aseamănă prin mirosul puternic de urină pe care îl au toate gările. Nu cunosc exact motivul, dar dacă ești într-un alt oraș și nu știi cum să ajungi la gară, lasă-te condus de mirosul puternic. Dacă tot s-au adus asemenea mo­dificări, scări rulante, peroane moderne și multe altele, cred că
s-ar putea aduce modernizări și la nivelul produselor de curățare pe care le folosesc cei care se ocupă de igienizarea gării” ne-a spus Codrin, 37 ani.

Sorina Dragomir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.