În ultima vreme aeroportul din Arad a avut parte de un trafic mult mai intens față de lunile precedente. Cu toate acestea mulți locuitori ai municipiului spun că atunci când vine vorba de transportul aerian preferă să meargă la aeroportul din Timișoara. Totuși arădenii spun că dacă și aeroportul arădean ar avea curse mai diversificate, probabil ar avea un număr mult mai mare de pasageri. Precum și o popularitate mai ridicată.

Am circulat cu avionul numai de două ori. Odată când am mers în Marea Britanie, iar a doua oară a fost când m-am întors în România. Am luat avionul din Timișoara, este foarte aproape de noi și există rută directă. Nu trebuie să faci escală sau să te complici. Față de Arad, aeroportul din Timișoara are rute mult mai bune, dar dacă aș fi nevoită să merg cu avionul din nou și aș avea rută directă, cu siguranță aș lua avionul din Arad“, a declarat Angela, în vârstă de 42 ani.

Până în prezent nu am luat avionul din aeroportul arădean. Nici nu am fost nevoit să merg în afara țării pe distanțe mai luni. Circul des în Ungaria și Austria, iar pentru aceste distanțe nu consider că este necesar să mergi cu avionul. Eu și soția mea ne-am gândit ca la vară să mergem împreună în Turcia. Chiar ne-am uitat pe internet și am văzut că avem curse spre Turcia și din Arad. Ultima dată când am circulat cu avionul a fost vara trecută, când am mers în vacanță în Franța“, a relatat Vlad, în vârstă de 38 ani.

În momentul de față, aeroportul din Arad, are șanse destul de mari să devină mult mai cunoscut și să reușească să capteze un număr de pasageri mult mai mare. Pentru mine Aradul a fost a doua variantă, dar în ultima vreme am folosit mai des aeroportul din Arad, mai ales pentru curse în interiorul țării. Am văzut că tot mai multă lume a început să folosească aeroportul nostru. Probabil este un rezultat al creșterii numărului de zboruri“, a povestit Robert, în vârstă de 49 ani.

Recomandările redacției