Lucrările Stadionului UTA par să sta în loc. Pe lângă că acesta e început de mai bine de patru ani, nu pare să dea semne că va fi gata în următoarele luni, sau cel puțin nu ziua când, de cele mai multe ori, nici un muncitor nu se găsește pe raza stadionului, poate doar mașinăriile parcate în același loc de o grămadă de timp. Am vrut să vedem dacă arădenii încă mai speră sau au renunțat și ei la visul de a avea un stadion de asemenea proporții în Arad.

Nu cred că o să mai fie finalizate. Se tot învârt banii acolo, dar nu avansează nimic. E clar că cineva bagă bani în lucrări, sau nu știu, poate nu mai bagă nimeni după ce a stat în loc atâția ani. Oamenii oricum nu mai cred când vin cu câte o promisiune. La început era interesant să avem în Arad așa ceva, acum ne-am convins că nu o să avem de fapt și au fost doar vorbe, povești să pară că cineva încearcă să ne facă să evoluăm“, spune Grigore, 42 ani.

Ce stadion? L-au început și așa îl lasă cine știe câți ani, merge treaba cum merge și când vine vorba de autostrăzi. Ori cineva are un ritm extrem de încet când vine vorba de lucru, ori cineva nu investește și nu plătește oameni să lucreze așa cum ar trebui. Sunt multe oricum la mijloc, altfel eu nu pricep cum poate să dureze o lucrare chiar atâția ani și nici măcar să nu dea semne că e spre final“, zicea Ciprian, 33 ani.

Nu știu ce să spun. La început a fost interesant să vedem cum avansează lucrările și când te gândeai că o să se țină acolo meciuri, galerii, îți imaginai tot felul de lucruri. Acum deja nu mai are rost, te uiți la el acum și te mai uiți peste un an și e în același stadiu. În loc să îl vedem cum crește și avansează, acum ne uităm la el ca la o statuie, mereu la fel, nemișcat, nimic nou“, spunea Darius, 22 ani.

Probabil la un moment dat o să fie și el gata, dar sigur în mulți ani de acum în colo. A trecut mult de când au început că știu că eram prin clasa a9a sau a10a. Am ajuns și eu la facultate și stadionul e tot acolo, se uită el la noi cum creștem nu ne uităm noi la el“, zice Elena, 20 ani.

Sper ca măcar copiii copiilor mei să se joace sau să vadă meciurile de pe el. Nu cred că or să fie gata curând. Deja a trecut prea mult de când stau pe loc și minunile nu se întâmplă așa dintr-o dată la noi. Așa o să fie și cu stadionul, o să fie o minune când e gata, dar o minune pentru care te-au pregătit înainte cu patru-cinci ani“, povestește Cristina, 37 ani.

Recomandările redacției