Măștile medicale au dublu rol – acela de a proteja persoana care o poarta de diverse virusuri, bacterii sau substanțe periculoase, dar și pe cei cu care intrăm în contact, eliminând riscul de contaminare. Mulți arădeni poartă deja măști medicinale pentru a se proteja de virușii comuni, dar și de temutul virus Corona. Cei cu care am discutat mărturisesc că măștile trebuie purtate în mod special în locurile aglomerate.

Este indicat să purtăm măști medicale pentru a ne feri de toți virușii din aer, nu numai de coronavirus. Această temperatură face ca în aer să plutească foarte mulți viruși și este ceva normal să ne ferim de aceștia. Mai ales că se întorc foarte mulți români din Italia, un virusul este deja instalat. Este suficient ca un singur om să aducă acel virus, iar de la el foarte ușor se poate transmite și altora. Pentru cei cu imunitatea slăbită, aceste măști reprezintă o adevărată salvare“, a declarat Adina, în vârstă de 47 ani.

Consider că aceste măști sunt mai importante pentru a proteja pe cei din jur, decât să ne protejăm pe noi. Pentru că, în aceste măști se strâng bacterii destul de ușor, dar dacă de exemplu strănutăm, nu răspândim acele particule. Cred că trebuie să purtăm măștile în mod special dacă avem simptome de gripă sau chiar răceală. În principal când circulăm cu tramvaiul sau autobuzul trebuie să avem grijă la cei din jur“, a relatat Cosmin, în vârstă de 22 ani.

Nu este bine să ne panicăm, nu cred că trebuie să copiem chinezii și să purtăm și noi măști. Șansele să mori de la un astfel de virus sunt foarte mici. În România există foarte multe cazuri de Tuberculoză, însă chiar dacă intrăm în contact cu cei care au acest virus, nu de îmbolnăvim datorită imunității. De obicei oamenii afectați de acești viruși sunt bătrânii sau cei care au imunitatea foarte slabă“, ne-a povestit Silvia, în vârstă de 53 ani.

Recomandările redacției