Glasul arădenilor – Luați medicamente „după ureche” sau doar la sfatul medicului?

0
434

Unele persoane, printre care poate și noi, iau medicamentele pe care le cunosc atunci când se află într-o situație mai delicată, au dureri sau se simt rău. De multe ori mergem pe remediile tradiționale, de la bunici, care se spune că te vindecă de orice. Ei bine, știind tot felul de ceaiuri și mâncăruri care te-ar vindeca într-o secundă, am vrut să vedem dacă arădenii încă mai apelează la medicamentele minune cunoscute de la bunici.
,,Păi depinde. Nu mă duc la doctor dacă mă doare capul sau dacă răcesc de exemplu. Când e așa, iau clasicele medicamente pe care le ia tot românul când are o durere sau începe să strănute. Nu îmi fac singură tratamentele dacă simt că e ceva mai serios, dar am avut și noroc până acum să nu ajung prea des la medic. Pot spune că le cam iau așa «după ureche», dar în limita normalului, nu îmi fac singură rețetele, iau doar ce nu are cum să îmi facă vreun rău”, zicea Claudia, 26 ani.
,,M-ai prins de data asta. Am o frică extraordinară de doctori. Nu pot să merg acolo, să mă consulte și să îmi mai și spună că am nu știu ce. Prefer de multe ori, dacă mă simt rău, să îmi fac un ceai, să îmi pun comprese, să stau la căldură, supa de pui făcută acasă și aștept să treacă. Pot zice că da, mă tratez așa cum știu, nu iau medicamente după cum îmi vine, prefer pe natural. În cel mai rău caz iau un paracetamol sau ceva și combin cu remediile ce le-am spus și mai devreme”, spunea Patricia, 19 ani.
,,Eu mă bazez pe sfaturile medicilor. De multe ori, dacă mă gândesc eu că nu e cazul să ajung la doctor, merg la farmacie și întreb cam ce aș putea lua, dacă de acolo mă trimite și la doctor, mă duc. În general nu iau nimic pentru că am o imunitate crescută și dacă e să mă îmbolnăvesc, să răcesc, o fac o dată la câțiva ani, foarte rar oricum. Nu merg mult la medici că nu a fost nevoie, dar nici pastile nu iau așa de capul meu. Pe lângă asta, nu îmi place să le beau deci încerc să păstrez distanța față de ele”, ne povestea Cosmin, 31 ani.
,,Nu doar la sfatul medicului. Dacă e ceva serios da, nici nu se pune problema să caut eu pe net să văd ce au luat alții cu aceleași simptome și să iau și eu, dar dacă e o răceală, ori nu iau nimic, ori iau medicamente ușoare care sunt cunoscute și pe care oricum ți le recomandă orice medic dacă mergi să îi spui că ai răcit. Iau vitamine așa de capul meu, dar în rest aproape nimic”, ne spunea Marian, 21 ani.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.