Zilele ce urmează vor fi încărcate de cultură, frumusețe actoricească, talent și oameni noi care vor încerca să demonstreze că locul lor este pe scena teatrelor. Chiar de aceea, pentru că a venit acea perioadă din an în care ne putem bucura de foarte multe piese de teatru și care sunt în funcție de preferințele fiecăruia, am fost curioși să vedem dacă se vor umple sălile la acest eveniment.

Eu chiar nu am știut că este vorba de un festival. Am văzut ceva afiș în fața teatrului, dar mă gândeam că nu e prima dată când sunt piese, recunosc că nu i-am dat prea mare importanță. Poate o să merg la o piesă dacă tot nu am nimic de făcut. Am mai fost înainte, dar nu de multe ori, o să văd ce piese sunt acum și poate reușesc să ajung măcar la una”, spune Iulia, 18 ani.

Să știi că eu chiar mai devreme am fost să îmi rezerv loc la premiera din seara aceasta. Am ceva de făcut înainte, dar fac tot posibilul să ajung. Când eram eu tânără, să mergi la teatru era ceva mai greu de făcut, acum însă, încerc să recuperez zilele de atunci. Merg des la teatru, mă relaxez, îmi place enorm să simt cum se mișcă oamenii pe scenă, să văd totul clar, nici nu se compară senzația cu cea pe care o ai când te uiți la televizor, e ceva unic de fiecare data”, povestea Marcela, 58 ani.

Abia aștept să merg. Cred că o să mă duc să văd cam patru sau cinci piese. Îmi place foarte mult, unele dintre piese am avut ocazia să le văd deja, pe altele niciodată. O să am zile când merg cu prietenii, în altele merg singură. Acum încerc să o conving și pe mama mea să mergem la o piesă împreună”, zicea Raluca, 20 ani.

Nu mă duc. Nu am fost până acum, sau poate am fost când eram mic și nu mai știu, dar eu nu sunt cu teatrul. O să fac altceva, plus că nici nu cred că aș avea răbdare să stau acolo trei ore sau cât ține o piesă”, zice Cristian, 23 ani.

Chiar nu știu dacă merg sau nu. Nu mi-am propus să mă duc, dar dacă unul dintre prietenii mei să zic că o să propună, cel mai sigur nu o să refuz. Așa măcar nu stăm degeaba prin casă, rămâne de văzut, acum nu știu nimic sigur”, spunea Bianca, 19 ani.

Am primit un pliant și am văzut și pe facebook că zilele ce urmează o să fie ceva la teatru, cred că o să mă duc. Par piese interesante, nu mă pricep eu prea bine la teatru și actorie, dar am mai fost înainte, de un loc în care te poți relaxa, mai vezi ceva frumos și încurajezi cu prezența oameni care se străduiesc să facă ceva”, spune Patricia, 19 ani.

Recomandările redacției