Arădenii au început să protejeze mai bine de teama coronavirului. Tot mai multă lume folosește dezinfectant, măști de protecție sau alte metode de protecție. Însă unul dintre principalii purtători de bacterii sau viruși este la cu noi mereu – în buzunar. Chiar dacă nu ne dăm seama, telefonul mobil este unul dintre cei mai mari purtători de bacterii. Datorită faptului că îl atingem cu mâinile mereu (uneori și la toaletă) acesta poate să transmită foarte multe bacterii.

Folosesc telefonul în fiecare zi, nu cred că există om care să nu folosească telefonul de mai multe ori pe zi. Am auzit că există posibilitatea să aibă microbi, pentru că îl ținem în mâini, iar mâinile sunt mereu pline de bacterii. Nu am auzit pe nimeni să pățească ceva de la bacterii luate de pe un telefon, dar nu se știe niciodată. Mai bine să prevenim decât să ne trezim că e prea târziu“, a spus Nora, în vârstă de 31 ani.

Cred că îl folosesc în fiecare oră. Telefonul provoacă dependență. De multe ori îl folosim fără să ne dăm seama, de multe ori și la volan. Eu îmi șterg telefonul destul de des, dar niciodată nu l-am dezinfectat, nu am considerat că este necesar. Nu cred că ar trebui să ne îngrijorăm pentru bacteriile de pe telefon, pentru că nu se poate întâmpla ceva grav. Mai ales că acum toată lume e cu dezinfectantul în buzunar. Ar trebui ca oamenii să se spele mai des pe mâini și atunci nici telefoanele nu ar mai avea atâtea bacterii“, a relatat Vasile, în vârstă de 44 ani.

Toată lumea folosește telefonul zi de zi. Este o necesitate pentru că trebuie să comunicăm, iar telefonul este cea mai simplă metodă de comnicare. Nu mai zic de copii, care de mici de la 4-5 ani se joacă pe telefoane sau tablete câteva ore pe zi. În această perioadă toți ar trebui să fim mai atenți la viruși și bacterii. Eu zic că și telefonul ar trebui dezinfectat, măcar cu un șervețel umed antibacterian dacă nu avem altă soluție“, a povestit Cosmina, în vârstă de 25 ani.

Recomandările redacției