Legea 350 modificată a venit ca o gură de oxigen pentru grupările sportive din România. Printre ele se află și UTA, care, conform noilor prevederi legislative, își poate plăti de acum fotbaliștii și antrenorii din bugetul public. De fapt, Primăria, prin Centrul Cultural Municipal, a și virat primii bani în conturile „roș-albilor”, dar ce părere au arădenii de rând?
„Fiindcă îmi place și urmăresc fotbalul, știu că aproape peste tot în țară se dădeau salarii pentru jucători de la bugetul public, nu înțeleg de ce Aradul a așteptat atâta? În fine, bine că se întâmplă, în sfârșit, și la noi, căci un club ca UTA merită să aibă toate condițiile pentru a face performanță. Salariile garantate de la Primărie vor atrage la Arad jucători din ce în ce mai buni, cu care sperăm să ne întoarcem în sfârșit în Liga 1”, Marian Aldan, șef SVSU din cadrul Primăriei Secusigiu.
„Chiar dacă urmăresc fenomenul fotbalistic, mi se pare că sunt destule lucruri de făcut în oraș din banii noștri până la UTA. Mi s-ar părea mai important să facem sau să reparăm drumuri, sau să construim școli sau spitale, decât să le dăm bani unor fotbaliști care astăzi sunt, mâine nu mai știi nimic de ei. Nu am mare încredere nici în cei care aleg jucătorii pe care îi plătim din banii noștri, așa că legea și decizia Primăriei mi se par neinspirate”, Adrian Dumitru, manager marketing.
„UTA este un club de mare tradiție, care merită sacrificiul nostru, ca și comunitate. De această echipă, fostă campioană a României și cea care o învingea cândva pe campioana europeană și intercontinentală, Feyenoord Rotterdam, a auzit toată țara și multă lume din afara granițelor, e un adevărat brand. Datoria noastră este să avem grijă de acest brand, dar și de școala de fotbal din jurul acestuia. Aradul a dat întotdeauna jucători mari țării și așa se întâmplă și acum, Man, Petre și Miculescu fiind ultimele exemple în acest sens”, Mădălin Mihuța, antrenor de copii și juniori la Șoimii Lipova.
„Deși urmăresc mai mult fotbalul internațional, fiind o fană înfocată a celor de la Real Madrid și a lui Cristiano Ronaldo, sunt la curent și cu problemele UTA-ei. Acum că aud că au început să se dea salarii pentru jucători și antrenori din bani publici cred că e un lucru bun, normal. Practic, se respectă o lege din această țară, sperăm ca și cei de la club să fie mai responsabili și să gestioneze cât mai bine acești bani. Până la urmă, cine nu ar dori să avem sport și fotbal de calitate din nou la Arad?”, Oana Muntean, reprezentant medical.
Reporter, Călin Mnerie

  • Vasi spune:

    Da, conform unui regulament de ordine interioara care sa prevadă concret drepturile și obligațiile fiecărui jucător în funcție de obiectiv. Nu e ok sa iei zic 2000 euro din bani publici și sa fi pe locul 10…

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției