Glasul arădenilor – Sunteți fani ai jocurilor de noroc?

0
273

Articol scris de Sorina Dragomir

 

Există oameni norocoși și oameni mai puțin norocoși. Câțiva dintre cei norocoși, își exploatează acest dar, încercând să facă bani din asta. Tot mai des vedem diferite locații dedicate jocurilor de noroc, de la lotoâ și pariuri sportive, până la păcănele sau poker. Suntem curioși dacă, fiindcă sunt atât de multe, oamenii le frecventează și ce părere au despre această activitate, il consideră viciu, sau nu.

Sunt femeie, nu merg și nici nu am fost vreodata. Deși nu cred că faptul că sunt femeie mă împiedică sau mă oprește din a frecventa asemenea locuri, cu diferite jocuri de noroc. Nici măcar la loto nu am jucat, dar nici nu mă gândesc la astfel de jocuri. Nu am jucat pentru că nu am crezut nicioadată în acel mare noroc de care vorbește toată lumea, și consider suma de bani dată pe bilet sau pe joc bani pierduți. Poate aceste jocuri sunt pentru cei care cunosc vreo strategie sau care pur și simplu au noroc. Nu mi-au plăcut niciodată, dar nu spun că îi condamn pe cei care joacă, mă bucur dacă reușesc să scoată ceva bani și nu devine această activitate un viciu pentru ei. Pe de altă parte, nu mi-ar plăcea dacă soțul meu ar fi atras de asemea activități” spune Carmen, 37 ani.

La loto nu prea am jucat, maxim de vreo 15 ori în toată viața mea, dar mai mult nu, fiindcă nu am câștigat niciodată și am pierdut câțiva bani pe bilete. Altfel de jocuri nu am încercat. Păcănelele mi se par cele mai de joasă speță, toți boschetarii își pierd timpul și banii acolo. Pe lângă că aruncă puținii bani pe care îi au pe alcool și țigări, mai devin dependenți și de jocurile de noroc, pentru că după un anumit timp, devin și acestea un viciu. Eu mă feresc din a avea orice fel de viciu, cred că e greu să scapi odată ce îl ai, așa că e mai bine să fii preventiv. Am vecini care toată ziua, de ani buni frecventează același birt din cartier cu păcănele. În loc să își irosească banii și timpul acolo, încercând să aibe marele noroc și să scoată ceva bani, mai bine ar merge la muncă. Oricum, la câți bani au băgat acolo, oricât ar câștiga nu cred că și-ar compensa suma pierdută” ne-a spus Raul, 46 ani.

La păcănele sau loto nu joc, nu îmi place, nu cred că este pentru mine, pentru că acolo te bazezi pe noroc pur. În schimb, am câștigat de fiecare dată la pariuri sportive. Secretul este să vizionezi toate meciurile și să ajungi să cunoști bine sportul. Pariurile soprtive se bazează mai puțin pe noroc, mai mult contează cunoștințele tale sportive, astfel știi imediat cine urmează să câștige” zice Andrei, 19 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.