Unii se plâng, alții sunt mulțumiți de felul în care se prezintă parcurile din Arad. Am auzit multe păreri atât pro, cât și contra pentru că fiecare are viziunea lui când vine vorba de locul în care îți duci copilul să se joace, mergi să faci mișcare sau doar ca spațiu de relaxare. Pentru că taberele sunt împărțite, am ales să aflu care sunt părerile oamenilor care frecventează parcurile.

Nu zic că nu sunt mulțumită, sunt locuri de joacă destul de frumoase, are ce îi trebuie cât să se joace copilul tău prin ele. Uneori curățenia lasă de dorit, coșurile de gunoi nu se găsesc chiar peste tot și mai sunt și oamenii care nu îngrijesc ce avem. Așa cum e parcul, oricare, tot omul îl strică dacă e stricat. Sunt mulți care vin noaptea, beau, apoi rămâne gunoiul pe care l-au făcut pe bănci sau pe sub ele”, spunea Camelia, 33 ani.

Depinde în ce parc mergi. Cele mari, centrale, să zic că primesc o atenție mai mare față de cele de la blocuri. Noi stăm la Fortuna la bloc și nu pot să zic că e un parc extraordinar acolo dacă ajung cu copilul până aici, pe centru. Două leagăne, un tobogan, nimic special. Probabil că au pus doar strictul necesar, spațiul oricum e mic și doar se înghesuiau cu mai multe, dar asta este. Nu ne place unul, căutam altul mai îngrijit și mai mare“, zicea Anca, 27 ani.

Nu mă plâng că eu nu am copii de dus în parc. Merg în parc doar pentru cățelul meu și lui nu îi trebuie nimic, doar nisip. Văd și eu că unele locuri sunt urâte, neîngrijite, dar personal nu mă încurcă, poate doar vizual. Mă gândesc că nu se strică singure, dar nu înțeleg de ce, odată stricate, rămân tot așa multă vreme. Ori plătește cineva pentru ele, ori le repară, ori ambele, orice numa să nu mai arate urât când treci prin ele“, povestește Iulia, 20 ani.

În parc mă duc mai mult vara, adică mergem mai mulți. De multe ori dorm pe acolo pe bănci tot felul de oameni, au bere pe jos pe lângă ei, pungi, gunoi. Parcul era mai bun dacă nu era plin de așa oameni, să vină cineva să îi trimită de acolo. Noi mergem seara, să zic că nu avem legătură cu leagănele și restul că nu ne mai jucăm noi, dar vrei să stai pe o bancă, ori e pusă la întuneric, ori e ocupată de câte unu care a băut prea mult, nu îți vine să rămâi pe acolo când vezi câte un dubios“, zice Cristi, 18 ani.

Recomandările redacției