Pentru că urmează o perioadă în care pisicile fără adăpost vor fi sterilizate gratuit, am fost foarte curioși să vedem ce cred arădenii despre acest lucru. Pentru unii, pisicile sunt ca niște victime, pe când alții cred că este o idee foarte bună. Am fost pe străzi și am întrebat câțiva arădeni, aceștia având părerile împărțite, unii fiind pro sterilizării, în timp ce alții nici nu vor să audă de așa ceva.

,,Sunt 100% pro sterilizării. Nu văd de ce ar fi o idee rea, mi se pare că este de fapt o idee foarte bună. Mie una mi-e milă când văd așa animale mici pe străzi, fără nici o persoană care să le hrănească zilnic și să aibă grijă de ele. Sunt de acord cu sterilizarea doar să nu fie și mai multe animale în aceeași situație”, zicea Maria, 20 ani.
,,Eu mi-am sterilizat pisica și a mea are adăpost, are tot ce îi trebuie. Eu zic că sunt oricum prea multe abandonate și e păcat de ele. Lasă mai bine să fie sterilizate, așa sunt mai puține care suferă. Nu îmi place să le văd peste tot și să știu că nimeni nu le ia acasă, plus că ele când se înmulțesc o fac serios, nu oricum”, zice Rodica, 30 ani.
,,Sunt contra! Eu am trei pisici și nu le-am făcut așa ceva, lasă să se înmulțească dacă așa vrea natura și dacă așa trebuie să se întâmple. Știu că multe sunt pe străzi și că despre ele este vorba, dar tot nu cred că aș fi de acord”, spune Camelia, 34 ani.
,,Da, dacă ar fi după mine, multe, foarte multe ar fi sterilizate. Atât cele cu adăpost, cât și cele fără. Sunt prea multe și acum că e și perioada aia a lor pe mine mă înnebunesc. Sincer, nu le mai suport. Stau la casă în Bujac, nu am pisică, dar am parte de urletele lor şi uneori de îmi vine să plec de acasă. Să le sterilizeze că oricum sunt multe, foarte multe”, ne spunea Bianca, 19 ani.
,,Nu, nu le-aș steriliza. Adică nici nu știu, sincer. Eu ador puii de pisică, dar este adevărat și că niciodată nu am ținut una acasă. Aveam când eram mai mică, dar doar motani, deci nu am avu surprize să se înmulțească. Poate că da, dacă este vorba despre cele de pe străzi, ar putea, măcar așa poate dormim și noi mai liniștiți când încep ele «simfoniile» de nu știu câte ori pe an”, povestea Anca, 44 ani.
,,Pe mine nu mă afectează cu nimic pisicile, dar sunt de acord cu sterilizarea. Oricum sunt foarte multe, pot să le mai rărească, mai ales dacă nici nu au stăpân. Cred că așa e cel mai bine și pentru ele, nu are rost să fie multe și abandonate”, ne spunea Raluca, 22 ani.
Andreea Daniela

Recomandările redacției